Csütörtökön az előkészítő üléssel megkezdődött a Zalaegerszegi Törvényszéken annak a minősített emberöléssel vádolt orosztonyi férfinak a büntetőpere, aki másfél évvel ezelőtt hasba szúrta a barátját, miután az elutasította a nemi közeledését, majd a holttestet elásta a kertjében.

Nem mondott le a tárgyalási jogáról

Az 55 éves férfi nem kért az ügyészség által beismerés esetére felajánlott húsz év fegyházból, és nem mondott le a tárgyalás jogáról sem, ezért a bíróság tárgyalást tűzött ki az ügyben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Azt hazudta, holtan talált rá

Azt mondta a mai előkészítő ülésen, hogy 2021. december 5-én reggel valóban holtan találta az ágya mellett a barátját, akit eltemetett ahelyett, hogy értesítette volna a hatóságokat – közölte a 24.hu megkeresésére a Zalaegerszegi Törvényszék sajtóosztálya.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hajléktalan barát

Az 55 éves, büntetlen előéletű férfi másfél évtizede baráti viszonyban volt az enyhe-közepes fokú szellemi visszamaradottságban szenvedő hajléktalan férfivel, aki rendszeresen nála húzta meg magát.

Gyakori volt a veszekedés

A lakhatásért cserébe a férfi rendszeresen vett élelmiszert és alkoholt a házigazdának. A két férfi gyakran veszekedett, s a vádlott ilyenkor rendszeresen bántalmazta a cimboráját.

Szexuálisan közeledett, de visszautasította az áldozat

Az ominózus napon a későbbi áldozat bort vett a helyi kisboltban, majd betért a barátjához és közösen italoztak. Az esti órákban a lerészegedett házigazda szexuálisan próbált közeledni a másik férfihez, aki azt elhárította. A visszautasítás miatti dühében a tulaj lelökte a barátját az ágyról, majd úgy megrugdosta, hogy eltört a bordája.

Megverte, aztán leszúrta

Ezt követően visszaemelte az ágyra az áldozatát, majd rátérdelt és kétszer hastájékon szúrta a szegycsontja alatt. Utána lelökte az ágyról az eszméletlen haverját, majd lefeküdt aludni. A terhelt másnap reggel, amikor felkelt, észlelte, hogy a barátja halott, azonban nem törődött vele, és elment fát vágni egy ismerőséhez.

A kertben temette el

Csak este tért haza, majd a késő éjszakai órákban a lakóháza hátsó részénél lévő diófa alatt ásott egy gödröt, majd beletette a holttestet és gallyakkal betemette. A vértől szennyezett ruhákat és takarókat pedig néhány nappal később elégette.

Másoknak feltűnt az eltűnése

A helyi kis boltot üzemeltető nőnek feltűnt a férfi eltűnése, ezért értesítette a hatóságokat, akik egy hónap múlva megtalálták a holttestet az orosztonyi férfi kertjében.

A késelés miatt halt meg

Az áldozat halálának oka a késszúrások nyomán fellépő vérveszteség volt.

Húsz év fegyházat kértek

Az ügyészség húsz év fegyházat kért a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére, de ő nem kötött alkut, és nem mondott le a tárgyalás jogáról sem, ezért a bíróság tárgyalást tart majd.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: police.hu/Illusztráció