Újból letartóztatta a Fővárosi Törvényszék azt az előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberöléssel gyanúsított három férfit, akik megölhették Katzenbach Imrét több, mint egy évtizeddel ezelőtt. Az egyik gyanúsított, az ismert rapper, Curtis bátyja.

Megbízták a volt focista megölésével

A megalapozott gyanú szerint az 51 éves H. László 2009 augusztusában megbízta az 50 éves H. Attilát Katzenbach Imre megölésével. Az 50 éves férfi elfogadta a megbízást, majd 2009 szeptemberében a Baranyajenő térségébe vitte az MTK volt labdarúgóját, ahol az elkövetésbe bevont Sz. Lajos és L. István anyagi haszon ígéretéért cserébe kioltotta a volt focista életét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tartozás miatt akarták megöletni

A rendelkezésre álló információk alapján a vállalkozás vezetői azért kérték, hogy öljék meg a volt futballistát, mert több mint félmilliárd forinttal tartozott nekik. A megbízók attól is tartottak, hogy a cégükkel szemben már megindult büntetőeljárás során Katzenbach Imre terhelő vallomást tehet rájuk vonatkozóan.

2009-ben tűnt el

A 17. kerületi otthonából 2009. szeptember 28-án eltűnt Katzenbach Imre maradványait 2020. október 23-án találták meg Baranyajenő térségében. Az egykori sportoló az egyik főszereplője volt az eltűnése időszakában kirobbant Eclipse-botránynak.

Bérgyilkosság

A gyilkosság megszervezését elvállaló ember egy régi barátját és vadásztársát bízta meg a végrehajtással. Azt ígérte neki, hogy élete végéig ingyen vadászhat a megbízójához köthető területen, harmadik társuk pedig hárommillió forintért csatlakozott. A gyanúsítás szerint Sz. Lajos és L. István anyagi haszon ígéretéért cserébe gyilkolta meg Katzenbach Imrét.

11 év után került elő a holttest

Az áldozatot 2015. augusztus 31-én, 2009. október 15-i hatállyal holtnak nyilvánították. Földi maradványait a nyomozó hatóság csak 2020 október 22-én találta meg. 2021 tavaszán DNS minta buktatta le Katzenbach Imre gyilkosait. A 2009-ben eltűnt focista körme alatt találtak DNS maradványokat.

Három embert fogtak el

Tavaly nyáron Budapesten és Gyömrőn fogtak el három személyt, akiknek köze lehetett a gyilkossághoz.  A 49 éves Sz. Lajost, (aki egyébként az ismert rapper, Curtis testvére), az 51 éves L. Istvánt a bűncselekmény konkrét elkövetésével gyanúsítják, míg harmadik társukat, a szintén 51 éves H. Lászlót, mint felbujtót gyanúsították meg a nyomozók.

Akár életfogytiglant is kaphatnak

Az emberölés végrehajtásával meggyanúsított két férfi és a felbujtással gyanúsított férfi tíztől húsz évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztést kaphat bizonyítottság esetén.

Elsőfokú bíróság

Az elsőfokú bíróság december 21-én a gyanúsítottak letartóztatását megszüntette és nyomkövető eszközzel ellenőrzött bűnügyi felügyeletüket rendelte el, ám az ügyészég ez ellen fellebbezett.

Másodfokú döntés

Másodfokon a Fővárosi Törvényszék szerdán újból elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását egy hónapra. A törvényszék nem értett egyet az elsőfokú bírósággal abban, hogy nem áll fenn a nyomozás, a bizonyítás megnehezítésének veszélye. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a gyanúsítottak elfogása – Forrás: police.hu