A bevásárolókocsik közt szeretett volna elbújni a rendőrök elől – totálisan sikertelenül. Egy másik esetben pedig szolgálati kutya buktatta le a betörőt.

Változatos zsákmányok

Kerti szerszámok, elektronikai kütyük, ruhák, pénz, háztartási gép – szinte mindent vitt az általa kiszemelt házakból az a kistarcsai fiatal, akit nemrégiben kaptak el a rendőrök. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megszerezte amit akart

Volt, hogy egy hólapát nyelével feszítette fel egy autó napfénytetőjét, akadt, amikor az autó zárszerkezetét rongálta meg, vagy hátsó üléseit mozgatta ki a helyéről, máskor lakások ajtajait feszítette fel vagy ablakait törte be, hogy hozzáférjen az értékes holmikhoz.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy hipermarkat parkolójában látták meg

Az egymást követő bejelentésekre a rendőrök azonnal mozdultak, hamar összerakták, ki állhat a betörések/feltörések hátterében, mint kiderült nem először akadt dolguk a férfivel. A péceli járőrök egy csömöri áruház parkolójában pillantották meg 23 éves társával együtt még december elején L. Emiliánt.

Nem vált be a menekülés

Amint meglátták a zsarukat, rögtön futni támadt kedvük, s a bevásárlókocsik között szándékoztak láthatatlanná válni, ami egy hamvába holt próbálkozás volt. A 18 éves férfit és társát is előállították, eljárást indítottak, majd szabadon bocsátották őket.

Össze-vissza beszélt

L. Emilián nem tanult a korábbiból, bűnös ténykedésével nem hagyott fel, a rendőrök 2022. december 20-án őrizetbe vették. Kihallgatásán folyamatos ellentmondásokba ütközött, beismert, aztán tagadott, emlékezett, aztán nem, gyanúsítását is megpanaszolta.

Már a rácsok mögött van

Üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, lopás vétség kísérlete, valamint rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik vele szemben eljárás, a bíróság már elrendelte előzetes letartóztatását.

Itt pedig a videó az elfogásról (ami korhatáros mivolta miatt csak az eredeti oldalon tekinthető meg)

Átmászott

Nem messze onnan, egy megyével arrébb ugyancsak egy betörővel akadt dolga az egyenruhásoknak. A férfi szerda délután fél három és csütörtök délután kettő óra közt a kerítésen átmászva betört egy családi házba Csány településen.

Dinah segített

Innen élelmiszert, páramentesítőt, fúrót, fűnyírót és egyéb műszaki cikkeket lopott el. A rendőrök az adatgyűjtést követően a Dinah nevű szolgálati kutyát is bevetve az elkövető után indultak, amely sikerrel zárult, ugyanis a négylábú egészen a gyanúsított házáig vezette őket. A kutatást során a nyomozók megtaláltak a lopott tárgyakat a 22 éves férfi házában, aki kihallgatásán beismerő vallomást tett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A zsákmány

(Cikkünkben használt képeink forrása: police.hu.)