A rendőrök elfogtak egy ózdi drogterjesztő férfit, akit elfogása után gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Kereskedett vele

Az Ózdi Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 36 éves ózdi férfival szemben. A nyomozás adatai szerint az elkövető 2022. december 7-ét, megelőzően, azaz elfogásáig Ózdon kábítószer eladásával kereskedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elfogták

A dílert az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai fogták el.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rengeteg mindent találtak

A férfi lakásán tartott házkutatáson kábítószer gyanús növényi törmeléket, készpénzt, a szer árusításhoz szükséges eszközöket találtak, amelyeket a rendőrök le is foglaltak.

Őrizetbe vették

Az Ózdi Rendőrkapitányság az őrizetbe vette a férfit, akivel szemben előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására.

Erre hívja fel a figyelmet a rendőrség

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a kábító-, illetve az új pszichoaktív szerek mindig kétséges összetételűek és eredetűek, ezért élettani hatásuk kiszámíthatatlan, használatuk akár tragikus kimenetelű is lehet.

Videón a rajtaütés

Pár napja Pest megyében kapcsoltak le egy bandát

Amint azt a Kékvillogó is megírta kommandósok ütöttek rajta Pest megyében egy drogbandá, akik egy mélygarázsban tárolták a szert, onnan terítették.

Így zajlott az akció

A kommandósok fegyverekkel kényszerítették a banda tagját arra, hogy kövesse az utasításaikat. Csány egyik főútján a sofőrre minden oldalról fegyvert szegeztek az RTL riportja szerint. Az esetről a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság videófelvételt készített. Ezt cikkünk alján megtekintheted.

A földre teperték

A sofőrt a hatóság emberei a földre kényszerítették. Ezt követően megbilincselték és meg is motozták. A készenléti rendőrök akciójuk során golyóálló mellényt is viseltek.

Ez történt ezután

A többi rendőr addig átvizsgálta az autót. A csomagtartót kellő óvatossággal nyitották fel, hiszen elképzelhető volt, hogy valaki abban rejtőzik. Végül nem találtak a csomagtartóban senkit.

Egy családi házba is bementek a kommandósok

Egy Csányon található családi házba nyomultak be a kommandósok. Azt, ahogyan elfogtak egy párt, testkamerával rögzítették. Annak érdekében, hogy hasra tudják fektetni a nőt, felborították a dohányzóasztalt.

Ez a gyanú

A rendőrök azt gyanítják, hogy az elfogott személyek egy drogterjesztő bandához tartoztak. Közel másfél éve kezdődött meg egy nyomozás, ennek eredményeként fogták el most a gyanúsítottakat. Akkor egy turai ingatlan előtt egy autó átvizsgálása során egy cipősdobozban több mint egy kilogrammnyi drogot találtak a zsaruk. A szálak egy nőhöz vezettek, ő látta el utasításokkal a kábítószert szállító futárt.

Az egyik viszonteladót fogták el most

Az autós, akit a napokban elkaptak, egy viszonteladó lehetett. A 33 éves tápiószentmártoni férfi nem is vezethetett volna autót, hiszen a vezetéstől már korábban eltiltották. Cs. Róbertet azt követően kapcsolták le a rendőrök, hogy megkapta a kábítószert a hálózat működéséért felelős nőtől. Azt gyanítják a zsaruk, hogy az asszony, B. Szabina párja is segédkezhetett a drog szállításában. P. Szilárd fegyelmezetten követte a nő utasításait.

Mélygarázsban tarthatták a drogot

B. Szabina tartózkodási helyén kívül egy óbudai mélygarázsban, egy általa bérelt parkolóhelyen átvizsgáltak egy autót is. Ebben droggyanús anyagot találtak, közel két kilogrammnyi, új pszichoaktív anyagnak számító fehér port. A kocsi kulcsa annak az S. Miklósnak a zsebében volt, aki B. Szabinához érkezett. A rendőrök a gyanúsítottakat elfogták, lakásaikat, autóikat átkutatták. Közel 1 millió forintot és több mint 2 kg droggyanús anyagot, továbbá mérlegeket és csomagolóanyagokat is lefoglaltak Ezt követően megkezdődtek a kihallgatások.

Ezek a legfrissebb fejlemények

Míg B. Szabina és Cs. Róbert nem volt hajlandó vallomást tenni, P. Szilárd pedig tagadta az ellene felhozott vádakat, S. Miklós együttműködő volt a rendőrökkel. A rendőrök információi szerint B. Szabina a mélygarázsban álló autóban tárolta a drogot. Az olykor 2 kilogrammos csomagokat P. Szilárd és S. Miklós szállította annak alapján, ahogyan azt B. Szabina elrendelte. Ők adták tovább a viszonteladóknak, köztük Cs. Róbertnek is, akik Tura, Bag valamint Tápiószentmárton térségében terítették a szert. A bíróság elrendelte, hogy tartóztassák le Cs. Róbertet, B. Szabinát és P. Szilárdot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu videorészlet