A Facebookon keresztül kér segítséget egy rendőrcsalád, akik jelenleg szegény és gondterhelt körülmények között élnek. A rendőr felesége írt a Zsaruellátó nevű oldalnak család mostani állapotáról, amelyben részletesen megosztotta, hogy milyen nehezen élnek. A Zsaruellátó Facebook oldalán megtekinthető a nő teljes levele. Az asszony szégyelli segélykérését, de nem lát más utat a helyzetükből.

3 gyermeket is nevelnek

A nő levelében hangsúlyozza, óriási bajban vannak. A férje 7 éve rendőr és 3 kiskorú gyermeket nevelnek. A középső tartósan súlyos értelmi fogyatékos. Őt speciális iskolába kell járatniuk – olvasható a blikk.hu oldalon

Messze van az iskola

Az iskola azonban a lakóhelyüktől messze van. Eddig nehezen, de megoldották az iskoláztatását pedig egy autójuk van és buszjárat sincs az iskolához.

Tavaly kerültek gondba

A tavalyi évben azonban egy fizetési letiltás okozott gondot számukra. Ez egy korábbi pár száz ezer forintos svájci frank alapú hitelből keletkezett és ez jelenleg 2, 5 millió forint lett.

Nincs megegyezés

A nő azt írja, hogy sem a végrehajtóval, sem a végrehajtást kérővel nem tudnak megegyezni. „Korábban nem is jeleztek, többször eladásra került ez a tartozás, majd történt egy végrehajtó halála és éveken keresztül nem tudtuk kihez került és kit kell keressünk és ők sem kerestek” – írta a nő.

Hitelt sem tudnak felvenni

Hitelt a tartozás miatt nem tudnak felvenni. A férjének pedig a bruttó bére meghaladja a 33 százalékos letiltással is az öregségi nyugdíj ötszörösét.

Letilthatják tőlük

Így a végrehajtási törvény szerint a 33 százalékos letiltási összeget figyelmen kívül lehet hagyni, vagyis a 142 500 forint feletti részt teljesen letilthatják.

Veszélybe kerültek

A nőnek a munkahelyét is ott kellett hagynia a gyerekük állapota miatt. Emellett a férj fizetésének letiltása miatt a család megélhetése veszélybe került.

Teljesen kiábrándultak

„Végső elkeseredésemben írtam meg nektek ezt a levelet, végtelenül kilátástalan a helyzetünk” – írta az asszony. Ha betudnának fizetni egy nagyobb összeget, akkor lenne lehetőségük részletfizetésre.

Ez az utolsó reményük

A nő azt írja, hogy szégyellik magukat a segítségkérés miatt. A helyzetük azonban annyira kiábrándító, hogy nincs más reményük, csak ez.

Kiemelt kép: illusztráció