Vádat emelt a Heves Megyei Főügyészség azzal a B. Tiborral szemben, aki szabóollóval végzett a beteg anyjával idén januárban. A férfi súlyos depresszióban szenvedett, először magával akart végezni, de végül úgy döntött, inkább anyját öli meg.

Demens anyjával élt

B. Tibor egy hatvani lakásban élt együtt a 84 éves demens anyjával, aki folyamatos ápolásra és gondozásra szorult. A szükséges teendőket a férfi látta el az anyja körül, amiért ápolási díjban részesült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Intézetbe kellett vinni

Ez gyakorlatilag az egyetlen állandó jövedelme volt, de félő volt, hogy ezt is elveszíti, mert az illetékes gyámhatóság a beteg nő intézeti elhelyezéséről határozott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Öngyilkos akart lenni

A férfi depresszív személyiségzavarban szenved, ami feltételezhetően szerepet játszott abban, hogy a karácsonyt követő napon öngyilkosságot kísérelt meg, mert kilátástalannak látta az élethelyzetét.

Eldöntötte, hogy megöli az anyját

Pár napos gyógykezelés után a kórházból hazatérve döntött úgy, hogy végül nem magát, hanem az anyját öli meg. A bűncselekmény elkövetésére nem sokkal azt követően került sor, hogy az intézeti elhelyezés kapcsán szükséges COVID tesztet elvégezték az asszonyon az egészségügyi dolgozók, majd távoztak a lakásból.

Ollóval támadt

Ekkor a férfi magához vette a szabóollót és azzal minden előzmény nélkül mellkason szúrta, valamint a nyakán és a fején is többször megvágta az anyját.

Fegyházat kértek rá

A közepes erejű mellkasi szúrás elérte a szívet, emiatt nagy intenzitású mellűri vérzéssel járt, ami néhány percen belül az asszony halálához vezetett. Az ügyészség fegyházbüntetést kért a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolt férfire.

Gyilkosság Óbudán

Szilveszterkor Budapesten, a 3. kerületben egy nő szintén megölte anyját. A nő közel 20 évig élt együtt az édesanyjával Óbudán. Az idős asszony egészségi állapota fokozatosan leromlott, és a mindennapi ellátásáról fiatal korától pszichiátriai kezelés alatt álló lánya gondoskodott. 

Nem kért új gyógyszert

Az anyja folyamatos ellátása azonban pszichésen és fizikailag is egyre jobban kimerítette őt. Mind a nő, mind pedig az anyja különböző gyógyszereket szedett, amelyek tavaly december végére nagyrészt elfogytak, újat felíratni pedig nem tudott a 61 éves nő, mert tudta elérni az orvosait.

Az anyja legyengült

Az év végi ünnepek ideje alatt a nő fizikai és pszichés állapota tovább romlott, a 79 éves anyja pedig még jobban legyengült. A nő annyira el volt keseredve a nehéz anyagi és kilátástalan helyzetük miatt, és azért, mert senkitől nem számíthatott segítségre, hogy december 31-én a hajnalban megfojtott az édesanyját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció