A munkák többségét a kezeink segítségével végezzük, mégis gyakran pont ez az a rész, amelyet fedetlenül hagyunk, pedig a leginkább ki van téve a sérülés veszélyének. Az utólagos bánkódás helyett válassz a feladathoz megfelelő kesztyűt!

Minden munkához akad megfelelő kesztyű!

Az Elefántszerszám.hu Webáruház védő- és szerelőkesztyűi között minden feladathoz megtalálhatod a tökéletes modellt, így egy percig sem kell aggódnod többé a kezeid épségéért, feltéve, hogy nem felejted el felvenni, használni is azokat!

Ha vannak kedvenc gyártóid, érdemes megkeresni márkák szerint is az egyes modelleket, biztosan találsz köztük kedvedre valót. Persze alapvetően a cél nem az, hogy tökéletes legyen az összhang kinézetre a gépek és a kesztyűk között, ahogy általában divatozni is ritkábban szoktunk, ha a munkavédelem a cél. 

Ezzel szemben sokkal inkább azt akarjuk elérni, hogy valóban biztonságos körülményeket alakítsunk ki a munkához, amit éppen végezni készülünk. Ehhez pedig a legfontosabb szempont, hogy a feladathoz megfelelő kesztyűk mellett döntsünk!

Milyen típusú kesztyűket választhatunk?

A kesztyűk egyik csoportját a szervizipari felhasználáshoz javasolt modellek alkotják, ezeket használhatjuk az autóiparban vagy más, ehhez hasonló munkavégzés során. 

A marhabőrből készült változatok egyszerre képesek biztosítani a megfelelő szellőzést, miközben megfelelő védelmet nyújtanak mind a körmök, mind az ökölcsont, mind az artériák számára. Vágással, szakítással, szúrással szemben is ellenálló, s hosszú élettartamáért a kopással szembeni magas fokú ellenállóképessége felel.

Abszolút külön kategóriát jelentenek a kerti munkákhoz ajánlott modellek, hiszen ezek a kesztyűk óvnak a kosztól, szennyeződéstől, attól, hogy az esetleg allergiás tüneteket okozó növények érintése okozzon problémákat, valamint kisebb balesetek ellen is megfelelnek. Ugyanakkor nem alkalmasak komolyabb munkák végzéséhez, mivel nem nyújtanak kellő védelmet, ráadásul a hamis biztonság illúziója miatt akár meg is növelhetik az esélyét egy balesetnek.

Hogyan érdemes dönteni egy adott kesztyű mellett?

Az egyik legfontosabb kérdés természetesen az, hogy milyen feladatokat fogunk végezni, ugyanis ez határozza meg, hogy milyen típusú veszélyeknek lehetünk kitéve a munka során. A munka jellege azért is fontos, mert nem mindegy az sem, hogy milyen teljesítményű eszközök, gépek fordulnak meg a kezünkben.

Ez már önmagában is szűkíti annak a körét, hogy milyen alapanyagokból készült kesztyűk jöhetnek egyáltalán szóba, de az is fontos, hogy a megfelelő védelem mellett milyen anyagokat tolerál a bőrünk, hiszen nem csupán pár percig fogjuk viselni az adott terméket.

És hiába mondtuk, hogy a gyártó, a márka kevésbé fontos, abban egészen biztosak lehetünk, hogy a megbízható gyártók nevével kizárólag minőségi változatok kerülnek forgalomba, így nem baj, ha ezt a kérdést is megvizsgáljuk.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.