A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a nyáron az egyik megyebeli kistelepülésen kiskutyákat rugdosott meg, valamint egy kaszát lengetve fenyegette szomszédait.

Piás volt

A vádirat szerint a vádlott idén július 6-án, délután erősen ittas állapotban összetalálkozott a faluban a fiatalkorú sértettel, aki a férfi szerint hazugságokat terjeszt róla. Emiatt szidta a lányt, majd ököllel a vállán megütötte, melynek következtében a sértett elesett, és 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Vascsővel ütötte a kutyát

Ezután a férfi otthonába hazatért, majd az udvarukon megkötött állapotban tartott nőstény kutyát egy vascsővel ütlegelte, annak három kölykét pedig megrugdosta.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A szomszédok próbálták leállítani

A hangoskodásra felfigyeltek szomszédai, akik az utcáról az állatok bántalmazásának abbahagyására szólították fel. A vádlott ekkor felkapott egy fanyeles kaszát, és azzal fenyegetőzött feléjük, amíg élettársa vissza nem húzta őt az utcáról a házuk udvarára.

Az egyik kutyus elpusztult

A háromból egy kölyök a sérülései következtében elpusztult, azonban az elkövető magatartása alkalmas volt arra, hogy akár mind a négy állat pusztulását, illetve maradandó egészségkárosodását okozza.

Súlyos testi sértés és állatkínzás

A vádemeléskor bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló elkövetőt a járási ügyészség súlyos testi sértés bűntette, minősített állatkínzás bűntett kísérlete valamint felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette elkövetésével vádolja. Bűnösségének kérdésben a Szegedi Járásbíróság fog dönteni, számolt be róla az ügyészség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

Ez várhat rá

Vádiratában az ügyészség arra az estre, ha a terhelt a bűnösségét váddal egyezően beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, vele szemben 1 év börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ez is érdekelhet:

Ez drága mulatság volt: több százezer forintos kártérítést kell fizessen az a férfi, aki lelőtt egy védett madarat Pest megyében

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: ügyészség