A kőbányai nyomozók nem végeztek túl gyors munkát. Két és fél évvel ezelőtt kapcsoltak le két drogkereskedőt, de a nyomozást csak most sikerült lezárni, ennyi idő múlva indulhat a bírósági tárgyalás. Közben pillanatok alatt kirámolt egy kasszát Angyalföldön egy férfi. Máig igaz a mondás: alkalom szüli a tolvajt.

Kapott a lehetőségen

Az üres eladóteret látva tért be egy férfi az angyalföldi boltba február 3-án a déli órákban. Az üzlet vezetője épp a hátsó helyiségben tartózkodott. A tolvaj kapott a lehetőségen és a nyitott kasszához ment, kivette az ott tárolt pénzt és futásnak eredt vele. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elköltötte a zsákmányt

A budapesti rendőrök a 42 éves H. Lajost néhány órán belül azonosították, és elfogták. A férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság 13. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították, majd lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A tolvaj beismerte tettét, azonban a zsákmány nagyrészét már elköltötte, ezért csak a töredékét tudta visszaadni a boltvezető részére. ​

Két és fél év után végre sikerült

Közben a kőbányai nyomozók két és fél év után végre befejezték a nyomozást azzal a két férfival szemben, akik a gyanú szerint új pszichoaktív anyagot árultak egy 10. kerületi társasházban.

Biofű és varázsdohány

A tettesek a nyomozás adatai szerint 2019-ben „biofű” és „varázsdohány” fantázianevű szereket árultak adagonkéntként 500 forintért.

Mindenkit elfogtak

A kőbányai nyomozók még 2019. október 2-án csaptak le egy Bihari utcai társasházra, ahonnan több fogyasztót és az egyik eladót, D. Gyulát is előállították. T. Miklós hollétéről nem állt rendelkezésre megbízható információ, ezért vele szemben elfogatóparancsot adtak ki. A férfit már másnap elfogták.

Új pszichoaktiv anyag

A T. Miklóstól, valamint a D. Gyulától vásárolt növényi törmelékek szakértői vizsgálata is új pszichoaktív anyagnak minősülő vegyületet mutatott ki, utóbbinál azonban amfetamin és THC származékokat tartalmazó anyagokat is találtak.

Kábítószer birtoklás

A rendőrök az 50 éves T. Miklóst új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, a 32 éves D. Gyulát pedig új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett mellett kábítószer birtoklás vétsége miatt is gyanúsítottként hallgatták ki az elmúlt két és fél évben.

Mi tartott ennyi ideig?

T. Miklós tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, míg D. Gyula nem tett érdemi vallomást, de a gyanúsítás miatt panasszal élt. A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat pedig átadják az illetékes ügyészség részére. Az nem derül ki a rendőrség közleményéből, hogy ez miért tartott két és fél évig. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció