Tegnap egy nagyágyúra, a Nemzeti Nyomozó Iroda alezredesére cserélték Szentendre és az észak-budai agglomeráció rendőrkapitányát. Ma bejelentették, hogy három budapesti kerületben is leváltották a rendőrfőnököket és már ki is nevezték az újakat. A belügyminiszter, Pintér Sándor ismét rendet csinál a szervezeten belül.

Személyi változások a Budapesti Rendőr-főkapitányság 5., 13. és 17. kerületi Rendőrkapitányságán! Budapest rendőrfőkapitányának javaslatára dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány 2020. május 31-ei hatállyal visszavonta kinevezését dr. Berár Iván r. ezredesnek, a Budapesti Rendőr-főkapitányság 5. kerületi Rendőrkapitányság vezetőjének.

Szintén megszüntette vezetői megbízását  Wodala-Keller Éva r. alezredesnek, a Budapesti Rendőr-főkapitányság 17. kerületi Rendőrkapitányság megbízott vezetőjének.

Ezzel egyidejűleg 2020. június 1-jei hatállyal megbízta dr. Paál Péter György r. ezredest az 5. kerületi Rendőrkapitányság, Lányi Zsolt r. alezredest a 13. kerületi Rendőrkapitányság, illetve Horváth Lajos r. ezredest a 17. kerületi Rendőrkapitányság vezetésével.

Szentendre és az egész észak-budai agglomeráció is új rendőrkapitányt kapott. Ott két település, Szentendre és Pomáz betörési statisztikái is évek óta katasztrófálisak, most egy nagyágyút helyeztek a rendőrök élére.

Az új szentendrei kapitány Krauth Ferenc rendőr alezredes egyenesen a Nemzeti Nyomozó Irodából érkezett, már be is mutatták a település polgármesterének.