Az M7-es autópályán Balaton felé a balatonfüredi lehajtónál egy Peugeot sofőrje túlment a lehajtón és úgy döntött visszatolat. Nem sokon múlt a baleset, mindenkinek szerencséje volt azzal, hogy az érkező sofőrnek helyén volt az esze. A videó a cikkünk alján nézhető meg.

A fedélzeti kamerával felszerelt autós szabályosan, de nagy sebességgel érkezett a fürdei lehajtóhoz, amikor egyszer csak azt látta, hogy az autópálya külső sávjában tolat egy Peugeot.

Satuféket nyomott, hogy elkerülje az ütközést, hiszen a belső sávban őt is előzték, nem volt hová elhúznia az autót.

A Peugeot sofőrje is érzékelhette, hogy mekkora hülyeséget csinál, mert az utolsó pillanatban a leállósávra kormányozta hátrafelé menet az autóját.

A felvételt készítő autós, így írt az esetről a bpautósok.hu oldalon: “M7 Balaton irányában egy Peugeot 307 sofőrje elvétve a veszprémi lehajtót úgy döntött, hogy az autópálya külső sávjában történő tolatással fog visszajutni.

Az erőteljes fékezés ellenére a baleset bekövetkezett volna, ha a Peugeot sofőrje nem kormányozza az autóját végül a forgalomtól elzárt területre. Sávváltásra sem lehetőségem, sem időm nem volt. 

Az autónk sebessége nagyon lecsökkent, megijedtem, hogy valaki belénk ütközik hátulról, azonnal kikormányoztam az autót a leállósávba. Feljelentést fogok tenni a rendőrségen. Ez nem egy egyszerű hiba volt a Peugeot sofőrje részéről; ez az ember alkalmatlan a vezetésre.” – írja az autós, Tamás.

A rendőrséget is megkeresi a felvétel készítője és a portál is elküldi nekik a felvételt, hiszen 2019 januárja óta a rendőrség egy ilyen videó alapján is vizsgálatot indíthat.

Kiemelt kép: részlet a videóból