Édesanyja, kedvenc ételével várta haza a börtönből Kaiser Edét. A férfi 18 év után szabadult, aki minél hamarabb szeretne visszatérni a munkaerőpiacra.

Rengeteg újságíró várta hétfő reggel a móri mészárlás miatt tévesen elítélt, ám más, súlyos bűncselekmények, mint például fegyveres rablás miatt raboskodó férfit. Erről a KEKFENY.com ebben a cikkében írt.

A Blikk úgy tudja, a férfi első útja szüleihez vezetett, ahol édesanyja a kedvenc ételével várta ebédre. Szülei végig kitartottak mellette, rendszeresen látogatták a börtönben is.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Biztos vagyok benne, hogy védencem teljesen leszámolt régi, bűnöző életvitelével. Szerencsére a rácsok mögött sem hagyta el magát, edzett, és amennyire tudott, egészségesen táplálkozott, tudatosan készült a szabad életre. A szabadulás után azt mondta nekem, hogy nagyon szeretne minél hamarabb munkát találni, de csakis olyat, ahol esélye sincs, hogy bárkivel konfliktusba keveredjen. Leszögezte, hogy például biztonsági őr biztosan nem lesz. A koronavírus miatt nem tudott leérettségizni, de ezt hamar pótolja, aztán irány a munkakeresés” –  mondta a Blikknek Kaiser ügyvédje, dr. Dezső Antal.

Az ügyvéd arról is beszélt, hogy Kaiser az egyetlen ügyfele, akivel a börtönévek alatt is végig tartotta a kapcsolatot. dr. Dezső Antal képviselte akkor is, amikor a bíróság kimondta: a nyolc emberéletet követelő móri vérengzést ő követte el, ezért valós életfogytiglani börtönbüntetést érdemel. Majd közösen hallgatták végig azt is, amikor ugyanezen borzalmas bűncselekmény kapcsán felmentették Kaisert.

Nyolc ember halt meg Móron

2002. május 9-én két fegyveres mészárolt le nyolc embert a móri bankfiókban. Hiába nem találták meg a bankban sem Kaiser, sem állítólagos társa, Hajdú DNS-mintáját, a férfit életfogytiglanra ítélték. Öt év múlva kerültek elő az igazi tettesek, amikor egy amatőr régész előtúrta egy erdőből a gyilkossághoz használt fegyver darabjait.

Ekkor Kaisert abban az ügyben felmentették, a valódi tetteseket, Nagy Lászlót, aki azóta már meghalt,  és Weiszdorn Róbertet elfogták.

Hiába kért kártérítést az ítéletért

Kaiser Ede 25 millió forintot kért azért, mert tévesen ítélték el a móri gyilkosságért. A Szegedi Törvényszék azonban elutasította ezt. Ugyanúgy járt a valódi tettesek elfogásában oroszlánrészt vállaló Szebenyi István is, aki hiába találta meg fémkeresőjével Nagy László tárgyait, a mai napig egyetlen fillért sem kapott. A Kaisert tévesen megnevező K. Attila azonban megkapta a 25 millió forintot, amit azután sem kellett visszaadnia, hogy kiderült, tévedett.

Kiemelt kép: Kaiser Ede szabadulása – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán