Verte a családját, ütött, ha valami nem tetszett, és leuralta a magyar online drogpiac nyolcvan százalékát a Baranya megyei drogbáró.


A magyar drogbárót a hétvégén fogták el a társaival együtt, ekkor dőlt be az internetes drogbazár. Összehangolt akciót szervezett a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy új pszichoaktív anyagot terjesztő hálózat ellen Pécsett. 23 személyt fogtak el, a drogbanda vezetője volt Z.

 „A településen, ahol élt a családjával, most mindenki picit fellélegzett, mert már elviselhetetlen volt a terrorja. Mondjuk nagy család az övék, így is maradtak még jó páran” – mondta a férfi a Blikknek.

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Ő tényleg úgy viselkedik, mint a Keresztapa. Uralkodik mindenkin, aki ellentmond, azt megveri. Hiába tudta mindenki, hogy drogot árul, szólni a hatóságoknak senki nem mert. A börtön nem ismeretlen számára, többször volt már büntetve” – mesélte Z. ismerőse.

A kis Baranya megyei településen élő férfi még évekkel ezelőtt kicsiben kezdte a kábítószer-terjesztést, mostanra azonban vérprofi hálózatot épített ki, bandájával két év alatt 14 ezer csomagot kézbesített, amivel mintegy 200 millió forintot kaszáltak.

A csoport külön informatikust és logisztikust is alkalmazott, a külföldi weboldalakról beszerzett anyagot postán, illetve futárcégekkel juttatták el a vásárlóknak.

A rendőrség hosszas előkészítés után csapott le rájuk, a vezért, a testvérét és a feleségét Horvátországban kapták el. Bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt nyomoznak ellenük.

Kiemelt kép: az elfogott drogbáró – Forrás: police.hu