Egy begyógyszerezett beteget erőszakolt meg nemrég egy férfi a sátoraljaújhelyi kórházban. A férfi ápolóként dolgozott a kórházban.

Az RTL Klub információja szerint azt hihette, hogy bármit megtehet a magatehetetlen nővel, úgysem derül fény undorító tettére.

Az erőszakos férfi már hosszú ideje ápolóként dolgozott az intézményben, idáig azonban nem volt vele különösebb probléma, mindig felelősségteljesen elvégezte a rábízott feladatokat.

„Gyógyszeres kezelés alatt állt a nő, emiatt teljesen tompák voltak az érzékei. Minden bizonnyal ezt akarta kihasználni támadója, ám azzal nem számolt, hogy a kórteremben egyedül fekvő beteg felébred az erőszak közben és védekezni kezd” – mondta a Blikknek egy névtelenséget kérő informátor, aki szerint nagy szerencse, hogy az ápoló megijedt, nem pedig agresszívvé vált, amikor áldozata magához tért.

A rendőrség közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, ezzel meg is erősítve a csatorna információját. Mint írják, „a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság őrizetbe vette azt a férfit, akivel szemben a hatóság szexuális erőszak elkövetése miatt indított eljárást”.

A rendőrség szerint az abúzust egy 53 éves férfi követte el még július 10-én a hajnali órákban. A gyanúsítottal szemben büntetőeljárást indított a rendőrség. A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a férfit július 27-én őrizetbe vette, egyben kezdeményezte letartóztatását. A lap megkereste a kórházat is az esettel kapcsolatban, ám egyelőre a vezetők nem nyilatkoztak.

Nyolc évet is kaphat tettéért

Hosszú börtönévek várhatnak a kórházi dolgozóra. A büntető törvénykönyv szerint ugyanis 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az a személy, aki más védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen állapotát szexuális cselekményre használja fel.

Kiemelt kép: illusztráció