Szerdán este újabb tragédia történt a vasúton: a Keleti pályaudvarról Szolnokra 20:15-kor elindult Z60-as vonat Budapesten, a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között elgázolt egy embert. A helyszínelés végéig egy vágányon szünetelt a közlekedés.

Gázolás a Keleti és Kőbánya között

A Keleti pályaudvarról Szolnokra 20:15-kor elindult Z60-as vonat szerdán este a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között elgázolt egy embert. A helyszínelés végéig egy vágányon szünetelt a közlekedés. A Budapest-Hatvan-Miskolc- és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon 10-15, esetenként 15-30 perccel nőtt a menetidő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Visszavitték az utasokat

A gázolásban érintett vonat utasait nem sokkal 21 óra után a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével átszállították egy másik vonatra, amellyel visszavitték őket a Keletibe. Onnan a 21:50-kor Szolnokra induló S60-as vonattal tudtak elutazni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

22 órára befejezték a helyszínelést

22 órára befejezték a baleseti helyszínelést, így ismét korlátozás nélkül közlekedhetnek a vonatok a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között. A hatvani és az újszászi vonalon az éjszaka folyamá helyreállt a menetrend.

Tragédia Ecsernél

A BudaPestkörnyéke.hu tudósított arról, hogy a Keleti pályaudvarról Sülysápra elindult S60-as vonat elgázolt egy embert Ecsernél. A vasúti átjárónál a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett. A szerelvény utasai a tűzoltók segítségével jutottak el biztonságban a százötven méterre található vasútállomáshoz. A helyszínelés ideje alatt csak egy vágányon haladtak a vonatok Rákoshegy és Maglód között.

Gázolt a tehervonat

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy Kecskemét és Katonatelep között nem közlekedtek a vonatok, mert egy Kecskemétről kihaladó tehervonat elgázolt egy embert a vasúti átjárónál. A fény- és félsorompó működött, tilos jelzést adott a közút felé. A helyszínelés ideje alatt Kecskemét és Nagykőrös között pótlóbuszok szállították az utasokat.

Meghalt az elgázolt férfi

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint, az elgázolt férfi életét vesztette Kecskemétnél. Az Országos Rendőr-főkapitányság az általános közigazgatási rendtartás szabályai szerint indította el az eljárást.

Nekiment a tehervonatnak

Szintén ezen a napon, a Nagykanizsa és Bajcsa kitérő között egy tehervonat oldalának ütközött egy motorkerékpáros. A vasúti átjáróban a fénysorompó működött tilos jelzést adott a közút felé. Személyi sérülés nem történt, a helyszínelés befejezéséig Nagykanizsa és Bajcsa kitérő között nem közlekedtek a vonatok.

Szörnyű balesetek a síneken

Szintén a BudaPestkörnyéke.hu írt arról a napokban, hogy két szörnyű baleset is történt rövid időn belül a vasúton: előbb egy Vácra tartó vonat sodort el egy embert Vicziántelep megállóhely közelében, majd a Szobról a Nyugati pályaudvarra közlekedő szerelvény gázolt el valakit Dunakeszi és Rákospalota-Újpest között.

Elsodort egy embert a váci vonat

A Nyugati pályaudvarról Vácra 19 órakor elindult S71-es vonat (2538) elsodort egy embert Vicziántelep megállóhely közelében. A helyszínelés ideje alatt szünetelt a forgalom Veresegyház és Őrbottyán között. Röviddel 22 óra előtt fejezték be a helyszínelést, nem sokkal később helyreállt a menetrend a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon – írta közleményében a Mávinform.

Gázolás Dunakeszi és Rákospalota-Újpest között

Ugyanezen az estén, a Szobról a Nyugati pályaudvarra tartó, Dunakeszi állomásról 23:03-kor továbbindult S70-es vonat elgázolt egy embert Dunakeszi és Rákospalota-Újpest között. A helyszínelés végéig csak egy vágányon haladtak a vonatok. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció