A nézőkhöz közel csapódott a földbe a Börgöndi Légiparádén egy repülőgép. A balesetnek két halálos áldozata van, ők a repülőgépen utaztak. Az új felvételt megnézheted cikkünk végén.

Tegnap történt a tragikus szerencsétlenség

Ahogyan arról elsők között beszámoltunk, tegnap egy bemutató közben lezuhant egy T28 Trojan típusú repülőgép Börgöndön. A repülőgép megbillent egy forduló közben és elvesztette a sebességét. A légiparádét természetesen azonnal lefújták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két halálos áldozata van a történteknek

A repülőgépen Rózsavölgyi Vilmos és fia, Árpád utazott. Tragédiájukat több ezren látták a helyszínen. A pilótáknak esélyük sem volt a túlélésre, a repülőgép a becsapódást követően felrobbant.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Képzett pilóták voltak a gépen

A gépet Rózsavölgyi Vilmos vezette. Mindketten képzettek voltak, saját pilótaképzőjük volt. Rózsavölgyi Vilmos vezette az Agro-Aero 2000 Kft.-t és az azon belül működő Rivair Pilot School pilótakpézőt. Fia, Rózsavölgyi Árpád is a családi vállalkozásban dolgozott, mégpedig repülőoktatóként.

Többen megsérültek

A sportrepülőgép egy parkoló autóba csapódott, amely ennek következtében ki is gyulladt. Négyen szenvedtek égési sérüléseket az eset kapcsán. Három súlyos sérültet Budapestre szállítottak ápolásra, egy kislányt, egy nőt és egy férfit. Egy könnyebben sérült kisfiút a Fejér Vármegyei Szent György Kórházba vittek mentőautóval.

Három mentőhelikopter érkezett a helyszínre

Az esetet követően a mentőket, a katasztrófavédelmet és a rendőröket is riasztották. Három mentőhelikopter érkezett a helyszínre. Közben a rendezvény tűzvédelmi biztosítását végző Székesfehérvári Tűzoltó Egyesület megkezdte a mentést és a tűz oltását, melyet később a székesfehérvári hivatásos tűzoltók folytattak.

A gép a nézők mellett csapódott be

A frissen közzétett nézői felvételen látszik, hogy nem sokon múlt, hogy a nézők közé csapódjon be a gép. A lenti videón látható, hogy egy közeli járműből azonnal menekülni kezdenek többen is. Sokan pánikba estek, mivel a repülőgép a földet érést követően azonnal felrobbant és hatalmas lángokkal égett.

Emberi hiba történhetett

Egy úgynevezett orsó volt az a manőver, amit alacsony magasságban hajtott végre a pilóta. Madas László igazságügyi légi üzemeltetési szakértő szerint elképzelhető, hogy a beviteli sebesség kevésnek bizonyult az emelkedési szakaszt követően. A balesetről készült videó erre enged következtetni, mondta az RTL számára.

Ki kell vizsgálni, hogy pontosan mi történt

Egyelőre nem lehet teljes bizonyossággal kijelenteni, hogy mi okozta a balesetet. Az eset kivizsgálásra vár, amelynek során fény derülhet rá, hogy rendben volt-e minden tekintetben a repülőgép. Tüzetesen meg fogják vizsgálni, hogy működött-e a motor, csökkent-e a teljesítménye, valamint azt is megnézik, hogy mennyire kitéríthetőek a kormányszervek.

Nem biztos, hogy ki fog derülni az igazság

A roncs nagymértékben károsodott az égés következtében. Kérdéses, hogy a megmaradt roncsból megállapítható-e a baleset oka. A szörnyű eset kapcsán Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a közösségi oldalán fejezte ki részvétét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az eddig még nem látott felvétel

Kiemelt kép: a balesetről készült videóból kivágott képkocka – Forrás: Delta Hírek