Vasárnap a börgöndi repülőtéren bemutatórepülés közben zuhant le egy sportrepülőgép. A helyszínről származó információk szerint ketten életüket vesztették és súlyos sérültek is vannak. Ennek a cikknek van egy frissített verziója is, ide kattintva éred el.

Autóba csapódott

Bemutatórepülés közben zuhant le a fehérvári repülőnapon vasárnap délután egy sportrepülő, ami egy parkoló autóba csapódott és kigyulladt. A T28 Trojan típusú repülőgép forduló közben billent meg, elveszítette sebességét és már nem volt visszaút. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint három tűzoltóautó tart a helyszínre, a helyszínen azonban már megkezdte a munkát a Székesfehérvári Tűzoltó Egyesület. Nagy az ijedtség, sokan úgy döntöttek, eljönnek a helyszínről, ahova időközben egy mentőhelikopter is megérkezett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A pilóta és az utas halt meg

A Delta Hírek információi szerint a balesetben a pilóta és az utasa életét vesztette, a parkoló kocsi közelében lévők közül többen súlyosan megsérültek, volt, aki karcolásokkal megúszta.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Bejáratós a motor”

„Szombaton még forgattunk, körbejártuk a csodát, Rózsavölgyi Vilmos és fia Árpád repülték, megtapsoltuk a dübörgést a levegőben, még mondták is, hogy bejáratós a motor, nem forszírozzák. Egy csoda volt” – írta Facebook-oldalán Vályi István újságíró.

„Isten nyugosztalja őket”

„Zoli – akivel az adást csináltuk – hazafelé menet még lefotózta magának, emlékbe. Ma Börgöndön lezuhantak. Nem tudni, miért, nem tudni, hogyan. Nem tudni, túlélték-e vagy volt-e esélyük. Sajnos nem, Isten nyugosztalja őket” – folytatódott a bejegyzés.

Döbbenet

„Döbbenet. Tényleg egy pillanat az egész. Nem jutok szóhoz. A Jóisten adjon erőt a családnak” – fejezte be a posztot a megtört újságíró.

„Azonnal felrobbant”

„Süllyedt a gép, de alacsonyan ment, aztán átfordult és belecsapódott a földbe. Személyesen láttam! Azonnal felrobbant!” – írta egy szemtanú a Facebookon.

Műszaki hiba okozhatta

„Valami műszaki hiba okozta, alsó szárnyas gépekkel ilyen manővert tapasztalt pilóta pont emiatt nem csinál. Ketten szörnyethaltak, többen könnyen sérültek, mert az autók közé csapódott a gép” – írta egy másik hozzászóló.

„Ez benne van a technikai sportban”

„Sajnos ez ebben a sportágban is benne van, mint az összes többi technikai sportban. Hogy ki hibázott és hibázott-e valaki az most teljesen mindegy. Részvétem a családnak” – fűzte hozzá egy kommentelő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a lezuhant repülőgép. Fotó: Facebook/Vályi István