A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Győri Osztálya büntetőeljárást folytat kábítószer-kereskedelem miatt 18 soproni, illetve Sopron környéki lakossal szemben.

Tűztorony akció

A Készenléti Rendőség Nemzeti Nyomozó Iroda és a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi és rendészeti állománya a kétnapos „Tűztorony” akció keretében előállított további 14 embert – miután 4 fővel szemben már folyt a büntetőeljárás -, akik 2020-ban különböző mennyiségben kábítószert terjesztettek Sopronban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

Fotó: police.hu

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Amfetamint találtak

A rendőri szervek 2021. április 28-án 11 helyszínen hajtottak végre egy összehangolt akciót. Ezt követte a most végrehajtott második akció Sopronban és vonzáskörzetében, amely során az előállítottak lakcímén és járműveikben kutatásokat is végeztek. A kutatások során a soproni F. Patrik lakásán 1,06 kg amfetamint foglaltak le a nyomozók. A gyanúsítottak ingatlanjaiban kábítószergyanús anyagokon kívül több százezer forint készpénzt és egy riasztófegyvert is lefoglaltak, írja a police.hu.

Helyszíni fotó:

Fotó: police.hu

Őrizetbe vették

A nyomozó hatóság F. Patrikot őrizetbe vette és kezdeményezte a letartóztatását a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségen, melyet a Győri Járásbíróság 2021. szeptember 17-én rendelt el. A többi gyanúsított szabadlábon védekezhet a büntetőeljárás befejezésig.

Budapesten papucsos drogdílert kapcsoltak le augusztusban

Amint azt a Kékvillogó is megírta újabb drokkereskedőtől szabadította meg a rendőrség Budapestet. Most egy 37 éves férfit fogtak el, sok drogot és pénzt találtak nála. Papucsban és fürdőköpenyben volt, amikor meglepték otthon a zsaruk.

Feldobták a dílert

Fülest kaptak a rendőrök, hiszen pontosan tudták mikor és kihez kell menni. Vélhetően a drogkereskedő egyik ügyfel dobta fel a férfit, így találták meg a rendőrök.

37 éves elkövető

A hivatalos közlemény szerint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi információi alapján kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy 37 éves férfival szemben.

Lakásában fogták el

Cs. Pétert augusztus 23-án este 18. kerületi lakásán fogták el a Pest megyei felderítők, majd átadták a BRFK nyomozóinak. A letartóztatásról videó is készült.

Drogdíler papucsban

A felvételeken jól látszik, hogy a férfit tényleg váratlanul érik a rendőrök. Papucsban, fürdőköpenyben topog a lakásában, így kerül a kezére a bilincs is.

Marihuána, kokain, amfetamin

A fővárosi rendőrök átkutatták a lakást, ahol csaknem négymillió forintot, valamint az előzetes tesztek alapján 4,3 kilogramm marihuánát, 168 gramm amfetamint és 87 gramm kokaint találtak.

15 millió

A drogok feketepiaci értéke a szakértői becslések szerint meghaladhatja a 15 millió forintot. A gyanúsítottat a BRFK nyomozói őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.​

10 év börtön

Ha a bíróság kimondja, hogy a férfi bűnös, akár 10 évet is kaphat, hiszen az esetében jelentős mennyiségű kábítószerről van szó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels