Kevesebb, mint egy hónapja nyílt meg Budapest legújabb plázája és egyben az első okosplázája, de nem az első probléma adódott már az épülettel. A mai napon tűzriadó volt, ezért ki kellett üríteni teljesen a bevásárlóközpontot.

Tűzriadó volt

Az Index egyik olvasójának beszámolója szerint dél környékén tűzriadó miatt minden vásárlónak el kellett hagynia a közelmúltban átadott Etele Plaza területét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem találtak problémát

A helyszínt azóta átvizsgálták, és miután nem találtak problémát, a vásárlókat visszaengedték az üzletközpontba. “Az Etele Plaza tűzjelzője a mai napon riasztást küldött, így a protokollnak és a szabályzatnak megfelelően a bevásárlóközpontot kiürítették. Az épületet szakszerűen, szabályok szerint átvizsgálták, és rendben találták, ennek megfelelően a vásárlókat vissza is engedték a pláza területére” – mondta Varga Imre, az üzletközpont  kommunikációs ügynöksége részéről. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tűzvédelmi szabályok megsértése

lánglovagok nevű oldal létesítési hibák és tűzvédelmi használati szabályok megsértéséről ír a plázával kapcsolatos beszámolójában. “Egyebek között hiányzó vagy rossz helyre rakott biztonsági jelek, menekülési irányok hibás jelölése, trehány módon szerelt tűzjelző kézi jelzésadók, tűzszakasz- és füstszakaszhatáron kitámasztott tűzgátló, illetve füstgátló ajtók” – olvasható a tűzvédelmi tudásbázis oldalán.

Súlyos ára lehet

A szaklap szerint az ilyen hibák főként akkor jellemzőek, ha a generálkivitelező a tűzvédelmi szakemberen spórol, ami az egyik oldalon megtakarítást jelent ugyan, de egy tényleges veszélyhelyzetben ennek súlyos ára lehet. 

Nem az első probléma

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, pár hete kikerült a TikTokra egy felvétel, ami szerint a nemrég átadott bevásárlóközpont egyik üzletének plafonjából ömlik a víz.

Csak az eső ne esne

Az időközben privátra állított felvétel szerint nem sérült meg senki, legfeljebb a 300 millió eurós beruházással épült Etele Plaza becsületén esett némi csorba ezzel – írta az Index.

Kevesebb, mint egy hónapja nyílt

Az Etele Plaza, Budapest legújabb bevásárló- és szórakoztatóközpontja a Kelenföldi pályaudvar mellett. A több mint 100 milliárd forintba kerülő épületről azt mondják, hogy környezetbarát és Magyarország első okosplázája.

LED-falak és robotok

A pláza mindkét bejáratánál a főváros leghosszabb egybefüggő, interaktív LED-falait helyezték fel, az épületben számos USB-csatlakozóval ellátott pad, illetve egy nagyméretű digitális játszószőnyeg is rendelkezésre áll, az információs pultnál pedig egy magyarul is beszélő Pepper robot igazítja útba az érdeklődőket. Az épületben az Óbudai Egyetemen kifejlesztett Ariadné segíti a látássérült és vak látogatókat a tájékozódásban.

Növények és fák

Az 55 000 négyzetméter bérbe adható kiskereskedelmi területű, környezetbarát működésű Etele Plazában közel 4000 négyzetméteren elterülő színes növénytakaró, díszfüvek, cserjék és fák várják majd a nagyközönséget.

Saját mobilapp

Magyarország első okosplázája a saját fejlesztésű mobilalkalmazásán és felhőalapú szolgáltatásain keresztül is hozzátesz a vásárlói élményhez, például nemcsak a navigációban és az ideális parkolóhely megtalálásában segít, de a kiválasztott üzletekhez is elvezet, miközben a vevőkre szabott ajánlatokat kínál. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Etele Plaza – Forrás: BPK