Óriási tűz volt mára virradó éjjel a londoni Luton repülőtér egyik parkolóházában. A történtek miatt lényegében összeomlott a repülőtér működése. A brit fővárostól északra fekvő repülőtéren szerda délig felfüggesztették a légi közlekedést. Mindez a budapesti járatokat is érinti.

Elborította a tűz

A tűzoltóság beszámolója szerint az utascsarnok közelében lévő, kettes számú parkolóház felső szintjén gyulladt ki egy jármű, majd a lángok gyorsan továbbterjedtek több más autóra. A szerda hajnali tájékoztatás szerint az oltásban tizenöt egység vesz részt, de az épületrész felét teljesen elborította a tűz, a felső épületszerkezet pedig jelentős területen beomlott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Füstmérgezés

A tűzoltók azon dolgoztak, hogy a tűzvész ne terjedjen át a repülőtér belső területére. A mentők négy tűzoltót és egy repülőtéri alkalmazottat füstmérgezés miatt kórházba szállítottak – áll a beszámolóban.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Érinti a Wizz Air járatait

Az intézkedés a Budapestről érkező járatokat is érint, ugyanis a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a Wizz Air légitársaság közlekedtet naponta menetrendszerű járatokat Lutonra.

Felfüggesztették a teljes forgalmat

A repülőtér hajnali közleményében az olvasható, hogy Luton teljes légi forgalmát déli 12 óráig – közép-európai idő szerint 13 óráig – felfüggesztették. A kora hajnalban érkező járatokat más brit repülőterekre, így Manchesterbe, Liverpoolba, Bristolba és a londoni Gatwickre irányították át.

Az egyik legnagyobb repülőtér

Luton a Londont kiszolgáló öt nagy nemzetközi repülőtér egyike, a tavalyi utasforgalma meghaladta a 13 millió főt. A repülőtéren az utóbbi években jelentős fejlesztési és bővítési beruházásokat hajtottak végre, és akkor épült a most részben leégett parkolóház is, írja az MTI.

Felfüggesztett járatok

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg a napokban, hogy a Wizz Air felfüggesztette járatait Budapest, illetve Debrecen és Tel-Aviv között a szombati izraeli légitámadások miatt. Erről egyeztettek a helyi és nemzetközi hatóságokkal. Hozzátették: állandó kapcsolatban vannak az izraeli, a magyar és a nemzetközi hatóságokkal, nyomon követik az eseményeket, és folyamatosan tájékoztatják utasaikat a legfrissebb járatinformációkról a foglaláskor megadott e-mailben és sms-ben.

A biztonság a legfontosabb

Tájékoztatásuk szerint azok, akik nem közvetlenül a Wizz Air oldalán vásárolták a repülőjegyet, a harmadik félnél tájékozódhatnak az esetleges további menetrendváltozásokról. „A légitársaság számára továbbra is utasai, személyzete és repülőgépeinek biztonsága a legfontosabb” – áll a közleményben.

Utasok nélkül tért haza

Az MTI kérdésére tudatták: a szombat hajnalban Budapestről indult járat biztonságban leszállt az izraeli repülőtéren, ám onnan utasok nélkül tért haza. A Debrecenből Tel-Avivba tartó járat biztonsági okokból már a ciprusi Lárnaka Repülőtéren szállt le. Az utasokat onnan a Wizz Air visszaszállítja Debrecenbe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI