Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt koffeinmérgezés miatt esett kómába egy 18 éves borsodi családapa. Szabolcs állapotáról most friss hírek érkeztek, párja elmondása szerint a férfi könnyezni kezd, ha ő kimondja a gyerekeik nevét.

Felváltva látogatják

Szerettei felváltva látogatják a kórházban, jelenleg is kómában fekvő családapát, akit azután szállítottak kórházba, hogy rángógörcsök közepette összeesett az otthonában. A férfi először a miskolci kórházba vitték, ám időközben a család kérésére átszállították a hozzájuk közelebb lévő ózdi intézménybe, írja a Bors.

Túltolta az energiaitalt

Mint azt portálunk is megírta a férfit feltehetően koffeinmérgezést kaphatott, amit a túl sok, elfogyasztott energiaital idézett nála elő. A párja, Amanda elmondása szerint Szabolcs víz helyett is energiaitalt ivott, egy héten akár egy egész kartonnal (24 db) is megivott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Két gyerekük van

A párnak egyébként két kisgyermeke van, Dominik Tibor 3, míg Amira Léna mindössze féléves. Szabolcs párja kétségbeesett a történtek után, pláne azért, mert az orvosok sem kecsegtették túl sok jóval, sőt úgy tudni azt mondták a családnak, készüljenek fel a legrosszabbra. A 20 éves nő ennek ellenére mindenkit arra kér, imádkozzanak a párja felépüléséért.

Ott van mellette a párja

„Szabolcs erős férfi, ezért is szerettem bele. Hiszek benne, hogy fel fog kelni, a halála lehetőségére igyekszem nem is gondolni’ – mondta a Borsnak Amanda, aki minél több időt igyekszik Szabolcs kórházi ágya mellett lenni. Úgy gondolja, fontos, hogy minél többet beszéljen hozzá, ilyenkor a gyerekekről is mesél neki.

Könnyezik

Amanda elmondása szerint a férfi feltehetően hallja őt, ugyanis, amikor kimondja a gyerekek nevét, könnycseppek csorognak le a kómában fekvő Szabolcs arcán. „Mesélek neki a gyerekekről, és tudom, hogy hall engem. Azért vagyok ebben biztos, mert láttam, hogy amikor kimondtam a nevüket, könnyezni kezdett”

Fantasztikus apa

„Szabolcs fantasztikus apa. Tudom, nagyon fiatalon lettünk szülők, de ez nem probléma, hiszen Szabolcs nagyon komolyan veszi a családfő szerepét. Ácsként dolgozik, de azt tervezte, hogy egy újabb szakmát elsajátít, hogy megfelelő körülményeket tudjon nekünk biztosítani. Azzal, hogy fiunk és lányunk is született, teljesnek éreztük a családunkat, úgy döntöttünk, hogy nekik, kettejüknek fogunk mindent megadni” – magyarázta Amanda.

A koffeinmérgezés

A koffeint sajnos túl lehet adagolni, ha az ajánlott mennyiségnél (130-300 mg) többet, így akár napi 600 mg-ot fogyasztunk belőle, akkor túladagolásról beszélünk. A koffein-túladagolás hányingert, émelygést, hányingert, hasmenést, szédülést, és gyakori vizelési ingert okoz.

Függőség

A koffein függőséget okoz, oly mértékben, hogy mérsékelt fogyasztás utáni megvonás is fejfájással, émelygéssel, ingerlékenységgel, csökkent koncentrációs készséggel és akár depresszióval is járhat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Sokkoló, ami a borsodi családapával történt: túltolta az energiaitalt, most kómában fekszik a 18 éves Szabolcs

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels