Borzalmas dolog történt egy 18 éves családapával a Borsod megyei Farkaslyukon. Szabolcs a gyermekei szeme láttára kapott rángógörcsöt, ezt követően pedig kómába esett, később kiderült, koffeinmérgezés okozta a baj.

Otthon voltak

A férfi életéért jelenleg a miskolci kórházban küzdenek, ám a családdal közölték, készüljenek fel a legrosszabbara, szerettei éppen ezért imaláncot indítottak, írja a Bors. A portál információi szerint Szabolcs vasárnap otthon tartózkodott a párjával és a két gyerekükkel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Összeesett

A kedvese egyszer csak megkérte, hogy keljen fel a féléves kislányukhoz. A férfi ezt megtette, ám amikor a babakocsihoz lépett, hirtelen a fejéhez kapott, majd rángatózás közepette összeesett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kómában van

Szabolcs ezután egy szót sem tudott szólni, a családtagok próbálták újraéleszteni, jelenleg kómában fekszik a miskolci kórházban. A párja, Amanda elmondta, amikor megtörtént a bajt, a mellkasát kezdték masszírozni, levegőt fújtak a szájába, valamint azonnal értesítették a mentőket.

Túltolta az energiaitalt

A lány egyébként azt mondta, hogy Szabolcs nagyon sok energiaitalt ivott, gyakorlatilag víz helyett is a koffeintartalmú megoldást választotta. Mint mondja, volt, hogy egy hét alatt egy egész kartonnal megivott, emiatt pedig koffeinmérgezést kapott.

Tanulni akart, esküvőt terveztek

A családapa egyébként azt tervezte, hogy visszamegy az iskolapadba, mert bár az ácsmesterséget kitanulta, további tervei is voltak. Sőt, a párja kezét is meg akarta kérni, a családja számára szeretett volna minél jobb körülményeket teremteni.

A koffeinmérgezés

A koffeint sajnos túl lehet adagolni, ha az ajánlott mennyiségnél (130-300 mg) többet, így akár napi 600 mg-ot fogyasztunk belőle, akkor túladagolásról beszélünk. A koffein-túladagolás hányingert, émelygést, hányingert, hasmenést, szédülést, és gyakori vizelési ingert okoz.

Függőség

A koffein függőséget okoz, oly mértékben, hogy mérsékelt fogyasztás utáni megvonás is fejfájással, émelygéssel, ingerlékenységgel, csökkent koncentrációs készséggel és akár depresszióval is járhat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Meglőttek egy ártatlan kutyát, az állat nem élte túl a dabasi férfi dühét

Kiemelt kép: miskolci kórház – Forrás: Wikipédia