Évek óta tartó konfliktus húzódott apa és fia között, amely most tragikus fordulatot vett. Mint kiderült, mindkét szabolcsi férfi rendszeresen fogyasztott alkoholt, ám a fiú esetében ez már jellembeli torzulást is eredményezett.

Folyamatos vitáik apa és fia között egy hagyatéki eljárás kapcsán alakultak ki, de ezidáig sikerült kordában tartaniuk az indulataikat.

Nemrég azonban egy közös italozás alkalmával újból felszínre kerültek a régi indulatok, ezúttal pedig visszafordíthatatlan következményeket szült.

“A fiú a fotelban ülő édesapját többször megütötte puszta kézzel, majd egy karót vett magához, amivel ütéseket mért az idős sértett felsőtestére. Az apa a földre esett, ahol fia rákönyökölt és -térdelt a mellkasára, miáltal több bordáját is eltörte.

Ennek következtében életveszélyes állapotba került a sértett, mert a tüdeje zúzódott. A fiú magára hagyta édesapját, de egy órán belül hazament, azonban az apa ekkora már öngyilkosságot követett el, életét már nem tudták megmenten” – írja a Szabolcsi hír

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja a fiút, és előreláthatólag 4 év börtönbüntetést indítványozott vele szemben. Ám ez csak abban az esetben áll fenn, ha beismerő vallomást tenne a bíróságon. 

Van segítség

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Kiemelt kép: illusztráció