A síneken feküdt a férfi, amikor a szerelvény elütötte, azonnal meghalt. Kiderült, hogy senki sem tudja, ki lehetett a fiatalember, ismeretlen holttestként körözi a rendőrség. Az ismeretlen holttesteket harminc napon belül el kell temetni. Költségei azt az önkormányzatot terhelik, ahol megtalálták a testet.

Budakalász és Békásmegyer között gázolt a HÉV

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy június elsején, hajnal négykor gázolt el a HÉV Budakalász és Békásmegyer között egy síneken fekvő fiatalembert. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tudják, ki halt meg

A Budapesti Rendőr-Főkapitányság a gázolás másnapján azt közölte, hogy az esettel kapcsolatban nem merült el idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja, és a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az eset körülményeit. Kiderült azonban, hogy senki sem tudja, ki lehetett az elgázolt férfi.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Ismeretlen a holttest személyazonossága”

„2023. 06. 01.-jén 04:08 körüli időben a Budapest 3. kerületben, a Szentendre-Batthyány tér viszonylaton közlekedett a 995 pályaszámú HÉV. Haladása során a Budakalász és Békásmegyer megálló között, a nyílt vasúti pályán elütött a sínszár között fekvő, ismeretlen, fiatal férfi személyt, melynek következtében a férfi életét vesztette” – áll az ismeretlen holttest körözési adatlapján.

Nem tudták azonosítani

A rendőrség nem tudta beazonosítani az elgázolt férfit, és most így keresnek valakit, aki ismerhette a fiatalembert. A férfi a leírás szerint 170-175 centiméter magas, 71-80 kilogramm súlyú, barna, vastag, egyenes szálú haja van és barna szeme. A balesetkor sötét dzsekit, világoszöld pulóvert, fehér pólót és fekete inexstenso cipőt viselt fehér zoknival.

Szigorú procedúra

A Metropol szerint szigorú procedúra követi egy ismeretlen személyazonosságú holttest megtalálását. Miután részletesen kihallgatják a bejelentő, vagy felfedező tanút, a holttestről és a vele összefüggő tárgyakról és ruházatról fotókat és részletes leírást készítenek. Az adatgyűjtés után ellenőrzik az eltűntként körözött személyek nyilvántartásában. Ha szükséges, akkor még a holttest ruházatát is kitisztítják, hogy az azonosításra alkalmas legyen. 

Mindent ellenőriznek

Az azonosítás érdekében – amennyiben lehetséges – biztosítani kell DNS-mintát, vér-, hajmintát, ujjnyomatot, tenyérnyomatot, tételes és részletes fogstátuszt, csonttörések, műtétek (fényképes vagy röntgen) leírását, a holttest pontos méreteit, lábnagyságot. Aztán a rögzített DNS-minta szakértői véleménye alapján az összes nyilvántartásban leellenőrzik az ismeretlent. 

Önkormányzati temetése lesz

A rendkívüli halál miatt indított eljárásoknak nincs elévülési ideje, csak megőrzési ideje. Az ismeretlen holttesteket 30 napon belül el kell temetni, melynek a költségei azt az önkormányzatot terhelik, ahol megtalálták a testet. Az azonosítatlan elhunytakat azonban nem lehet hamvasztani, így csak a drágább koporsós temetésre van lehetőség.

Megviselte a HÉV vezetőjét

Az eset a szemtanúk szerint nagyon megviselte a HÉV vezetőjét. „Azzal a járattal mentem volna melózni, egy másik, utána jövő járattal sikerült elmennem. Még láttam a HÉV-vezetőt. Azt a fájdalmat, ami tükröződött az arcán, nem kívánom senkinek” – írta egy hozzászóló az egyik kerületi Facebook-csoportban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: nem tudják, kit gázolt el a HÉV a H5-ös vonalon. Fotó: archív