Pénteken újabb szörnyű tragédia történt a vasúton: egy Győrbe tartó személyvonat a nyílt vasúti pályán gázolt halálra egy embert. Nem sokkal később a Celldömölkről a Déli pályaudvarra indult Bakony InterCity Kertán egy kisteherautóval ütközött össze egy vasúti átjáróban. Délután a nagy szél okoz gondot a közlekedésben.

Gázolás Győr közelében

Gázolt a vonat Győr és Győrszabadhegy között pénteken a reggeli órákban: a Celldömölkről 6:30-kor Győrbe indult személyvonat elütött egy embert. A történtek miatt a délelőtti órákban a Győr–Celldömölk és a Győr–Veszprém vonalon hosszabb volt a vonatok menetideje. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meghalt az elgázolt ember

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a baleset a nyílt vasúti pályán történt. A vonaton mintegy nyolcvanan utaztak, a győri hivatásos tűzoltók segítettek az utasoknak biztonságosan leszállni a szerelvényről. Az az elgázolt ember meghalt. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kisteherautóval ütközött az Intercity

Délelőtt is történt egy baleset: a Celldömölkről a Déli pályaudvarra indult Bakony InterCity Kertán egy kisteherautóval ütközött. Személyi sérülés nem történt, a vasúti átjárónál a fénysorompó jól működött, piros jelzést mutatott.

Szünetelt a vasúti forgalom

A történtek miatt Tüskevár és Kerta között szünetelt a vasúti forgalom, a helyszínelés befejezése után a menetrendszerinti közlekedés fokozatosan állhat helyre a Székesfehérvár–Szombathely vonalon. A balesetben érintett Bakony InterCity jelentős, 120 perces késéssel, Székesfehérvárig közlekedett.  

Indulás Fehérvárról

A Déli pályaudvarról 14:00-kor Szombathely felé induló Bakony IC (906) csak Székesfehérvártól közlekedett. Utasai a Déli pályaudvarról 14:10-kor induló Z30-as vonattal utazhatnak Székesfehérvárig, melyről biztosított lesz az átszállás.

„Nem értem az embereket”

„Nem értem az embereket. Hogy lehet valakinek ennyi esze, ha már bepróbálkozik a piroson akkor legalább nézzen körül milyen messze van a vonat” – írta egy hozzászóló a Facebookon.

Az érem másik oldala

„Nekem nem szokásom a MÁV-ot dicsérni, de pont azon a járaton ültem, amelyik csattant a kisteherautóval. Aránylag gyorsan kerítettek pótlóbuszt, melyet végül mégsem kellett igénybe venni, hanem egy másik vonatot átirányítottak és az vett fel minket” – írta egy utas a pórul járt vonatról.  

„Le a kalappal!”

„Segítőkészek voltak, tájékoztattak minket, akinek vízre volt szüksége, kapott, a személyzeti mosdót használhattuk. Késés ide vagy oda, ennél gyorsabban magyarországi viszonylatban nem lehetett volna megoldani. Plusz beülhettünk a helyjegyünkkel az eredeti helyeink számára. Tényleg le a kalappal” – tette hozzá.

Nagy a szél, késnek a vonatok

A délután sem problémamentes az időjárási viszonyok és más problémák miatt. Fakidőlés miatti késésekre kell számítani a Dombóvár-Bátaszék vonalon – írja a Mávinform. És ez még nem minden: Ercsi és Dunai Finomító között biztosítóberendezési, Háros és Kelenföld között felsővezetéki hiba lassítja a közlekedést, emiatt az S40-es és az S42-es vonatoknál 15-30, a Z42-es vonatoknál 10-20 perccel hosszabb menetidőre kell számítani. A Budapest és Pécs közötti Mecsek InterCityknél felsővezetéki hiba miatt jelentősen hosszabb eljutási időre számíthatnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció