Amint arról a Kékvillogó is beszámolt néhány nappal ezelőtt elszökött gazdájától a Kukucska névre hallgató kenguru. Az állatot nagy erőkkel kereste a gazdája, ám sajnos most lesújtó hír érkezett: Kukucskára holtan találtak rá.

Holtan került elő

Portálunk csütörtökön számolt be róla, hogy megszökött egy Tolna megyei településről a Kukucska névre hallgató kenguru, aminek nem ez volt az első szökési akciója. Legutóbb két-két és fél éve lépett meg, akkor azonban hamar hazatalált, mindössze 12 órán belül előkerült. A történet most viszont nem ért boldog véget, a kengurut ugyanis holtan találták meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A birtokon temették el

Az állat gazdája, Heimann Csaba a Borsnak elmondta, a hat éves hím kenguru tetemét pénteken fedezte fel egy utána kutató családi-baráti kör, a Decsi-Szőlőhegyhez közel. A férfi a portálnak arról is beszélt, Kukucskát az egész család, különösen a kisfia gyászolja, a kengurut pedig a családi birtokon temették el.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mindig emlékezni fognak rá

“Emlékünkben megmarad és ha minden jól megy, tavasszal egy új kenguru is érkezik majd a tanyára” – írta meg a lap megkeresésére Heimann Csaba.

Kukucskának most nem volt szerencséje

Fotó: Facebook

Nem ő az első szökött kenguru arrafelé

Nemrég egy másik kengururól készült egy videófelvétel, amely szintén Szekszárdon szökött meg. Akkor a Tartsay Vilmos utcán szökdécselt az állat éjjel. Korábban pedig a Miskolci Állatkertből is elszökött két erszényes.

Nem veszélyes jószágról van szó

A Benett-kenguru egyáltalán nem veszélyes. Kedves állatról van szó, a tartása éppen ezért nincs is engedélyhez kötve.

Ezzel táplálkozik

A szökevény etetése nem veri hatalmas költségekbe a gazdáját. Mindenféle füvet elfogyaszt, csakúgy, mint a cserjéket, zöldségeket, gyümölcsöket és magokat.

Bírja a mostoha időjárást is

A kenguru nem esik kétségbe, ha nem tűz hétágra a nap. Remekül tűri az időjárási viszontagságokat, és a hideget is elviseli. Nem áll fenn a kockázata annak, hogy megfázzon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Szökött kenguru után nyomoznak, gazdája nagyon várja haza

Kiemelt kép: A szökött kenguru – Forrás: Facebook