Bozótvágó kaszával támadt édesanyja 50 éves élettársára T. Dániel Dabason, 2020. augusztus 9-én este.

A  26 éves férfi családjával, édesanyja születésnapját ünnepelte Dabason, majd amikor a vendégek távoztak, a szűk család tagjai egymással szóváltásba keveredtek, és a fiatal egy bozótvágóval anyja élettársára támadt.

T. Dániel a kaszával egyenesen a férfi fejének irányába csapott, amikor a  férfi, az áldozat védekezésre felemelt kezét találta el, akit ezzel súlyosan megsebesített. 

A helyszínre érkező rendőrök felé az udvar hátsó részéről sétált ki a gyanúsított, kezében az éles hosszú tárggyal. Az egyenruhások felszólítására a fiatal a kaszát a földre tette, azt a rendőrök lefoglalták, a férfit pedig megbilincselték.

A rendőrök a támadót a rendőrkapitányságra előállították, kihallgatták és őrizetbe vették. A gyanúsított tettét beismerte és részletesen beszámolt arról, hogy a számára kezdetektől ellenszenves élettársat hogyan és miként bántalmazta, minden különösebb ok nélkül.

T. Dániellel szemben a további eljárást emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Kiemelt kép: illusztráció