Újabb tragédia történt a vasúton: a Nyugati pályaudvarról Debrecenbe elindult Cívis InterRégió Hosszúberek-Péteri megállóhelynél elütött egy embert. A helyszínelés befejezéséig Üllő és Monor között a vonatok csak egy vágányon közlekedtek. Pénteken délután Káposztásmegyernél történt halálos vonatgázolás, az érintett szerelvény ugyancsak a Nyugatiból indult el, de nem sokáig jutott.

Gázolt a Cívis InterRégió

Újabb tragédia történt a vasúton: a Nyugati pályaudvarról 22:28-kor Debrecenbe elindult Cívis InterRégió 23 órakor Hosszúberek-Péteri megállóhelynél elütött egy embert. A helyszínelés befejezéséig Üllő és Monor között a vonatok csak egy vágányon közlekedtek, a ceglédi vonalon 10-30 perccel megnőtt az éjszakai vonatok menetideje. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gázolás Káposztásmegyernél

A BudaPestkörnyéke.hu elsőként számolt be a péntek délutáni halálos balesetről is: a Nyugati pályaudvarról 17:08-kor Szobra elindult Z70-es vonat Káposztásmegyernél elütött egy embert, aki a balesetben életét vesztette. A vonat utasait a katasztrófavédelem segítségével szállították át a következő G70-es vonatra.  

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

 Egy vágányon közlekednek

A baleseti helyszínelés miatt Rákospalota-Újpest és Dunakeszi között a vonatok csak egy vágányon közlekedtek, a szobi vonalon 15-30 perccel volt hosszabb a menetidő és járatkimaradásokra kellett számítaniuk az utasoknak. A helyszínelés 20 óra körül ért véget.

Menetrendváltozás

A történtek miatt a Nyugati pályaudvar és Vác közötti S70-es vonatok nagyrésze nem közlekedett, helyettük a Z70-es vonatok ezen a szakaszon minden állomáson és megállóhelyen megálltak. A Budapest és Vác közötti utazásokhoz javasolt a veresegyházi vonalon közlekedő vonatokat igénybe venni, ott zavartalan a vonatforgalom – írja a Mávinform.

Halál az üllői állomáson

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról áprilisban, hogy több szemtanúja volt annak a tragikus esetnek, amely az üllői vonatállomáson történt: az arra közlekedő vonat halálra gázolt egy helyi férfit. Az üllőiek szerint biztosan öngyilkosság történt, ugyanis a férfi önszántából feküdt a sínekre.

Szemtanúk is voltak

Mivel az eset fényes nappal történt, így több szemtanú is volt. Elmondták, hogy a férfi egészen egyszerűen fogta, lesétált a sínekre, és lefeküdt, pontosan azelőtt, hogy a tehervonat berobogott volna az állomásra.

Nem lehetett rajta segíteni

A férfin nem lehetett segíteni: mivel az utolsó másodpercben került a közelgő szerelvény alá, így a vonatnak már esélye sem volt megállni, sem a körülötte állóknak segíteni. Az egész szörnyűség pillanatok alatt lezajlott.

A helyiek jól ismerték az áldozatot

S. Attila az elmúlt években hajléktalanként élt. A helyeik azonban szerették a férfit, mint mondták: soha, senkinek nem ártott, mindenki kedves és segítőkész embernek ismerte. Azonban, mint mondták, tragédiákkal tarkított éveket tudhat maga mögött.

Mindenkinek segített

Bárki kérhetett bármit tőle, Attila azonnal rohant segíteni. A környéken tudták, hogy hajléktalanként él, és sokan igyekeztek neki segíteni. Ő soha, senkinek nem ártott, és nem a munkakerülés vagy éppen a lustaság miatt jutott el idáig, mondták róla. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció