Ahogyan korábban is beszámoltunk, robbanás történt Esztergomban. A Búbánatvölgy városrészen egy zavart elméjű férfi már délután robbanással fenyegetőzött. A helyszínre a TEK munkatársai is megérkeztek órákkal ezelőtt. A férfi valószínűleg ezután robbantotta fel a gázpalackot.

Túsztárgyaló is kiment a férfihoz

A helyszínre a hivatalos protokoll szerint a Terrorelhárítási Központot munkatársait riasztották, a velük érkező túsztárgyaló pedig megpróbálta meggyőzni az egyre agresszívabb férfit, hogy hagyjon fel a szándékával, de nem járt sikerrel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Készültség a kórházban

Helyszíni információk szerint a TEK egyik munaktársa meghalt, többen megsérültek. Az eset súlyosságát az is bizonyítja, hogy a helyi kórházban osztályokat ürítettek ki, hogy el tudják látni a sérülteket. Berendelték a szabadnapos orvosokat is. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Budapestre is hoztak sérülteket

A mentőautók egy része az esztergomi Vaszary Kolos Kórházba, egy másik része viszont Budapestre, a Honvédkórházba vitte a sérülteket. A robbantásban két TEK-es és négy tűzoltó sérült meg.

Lezárták a környéket

A Kékvillogó.hu tudósítója a helyszínen van. Azt mondta, a környéket hermetikusan lezárta a TEK. Még a környék lakóit sem engedik haza. Jelenleg több rendőrautó érkezik a családi házhoz, valószínűleg tart a helyszínelés. 

Többször ordított

A helyszínen várakoznak a környék lakói. A Blikknek elmondták, hogy nem ismerték névről a robbantót, de többször hallották, hogy artikulálatlanul veszekszik valakivel, holott többnyire egyedül lakott.  Egy itt lakó, 16 éves lány azt mondta, biciklivel is félt elmenni a háza előtt. A rendőrök legalább hetente egyszer kint voltak nála. 

Sokkot kaptak

A környékbeliek azt mondják: ők is sokkos állapotban vannak, ugyanis már jó ideje megállás nélkül szirénázást hallanak.   A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Pintér Sándor a helyszínen van

Esztergomban ma kezdődött a Fidesz kihelyezett frakcióülése. A helyszínen van már Pintér Sándor belügyminiszter is. Mivel rendőr az áldozat ezért a Központi Nyomozó Főügyészség az illetékes a hivatalos személy sérelmére elkövetet emberölés és terrorcselekmény gyanúja miatt indított eljárásban.

Kiemelt kép: illusztráció