Az akciót a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei a főút győri szakaszára összpontosították.

Az elmúlt napokban halálos és súlyos balesetek is történtek a 81-es számú főút Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán, ezért a rendőrök 2020. július 16-án délelőtt koncentrált ellenőrzést végeztek az itt közlekedő járművezetők körében. A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedési szabályok betartására, a közlekedők jogkövető magatartására irányult, a további közlekedési balesetek megelőzésének érdekében. A baleset-megelőzési célú akcióban a rendőrök a gyorshajtó, a passzív biztonsági eszközök – kiemelten a biztonsági öv – használatát elmulasztó, valamint a vezetés közben mobiltelefonáló járművezetők kiszűrésére koncentráltak.

Az ellenőrzés ideje alatt több járművet ellenőriztek, ennek során közlekedési szabályszegések miatt hat esetben helyszíni bírságot, nyolcszor közigazgatási bírságot szabtak ki, míg három sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek – írja a Police.

A fokozott rendőri ellenőrzés kiterjedt az egy nyomon haladó járművekre is, azaz a kerékpárosok, valamint a motorkerékpárosok ellenőrzésére.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania az alapvető közlekedési szabályokat!

Kiemelt kép: Police