Teljes terjedelmében égett egy kisteherautó Budapest harmadik kerületében a Szentendrei úton, a JYSK-Áruház előtt. Hiába érkeztek meg gyorsan a tűzoltók, a kocsit már nem tudták megmenteni.

Lángra kapott a kisteherautó

Teljes terjedelmében égett egy kisteherautó Budapest harmadik kerületében a Szentendrei úton, a JYSK-Áruház előtt. A fővárosi hivatásos tűzoltók légzőkészülékben, egy vízsugárral birkóztak meg a lángokkal. A kocsi teljesen kiégett, mire a tűzoltóknak sikerült eloltaniuk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Két perc

A szakemberek hangsúlyozzák: a kigyulladó járművek esetén minden másodperc számít. Amennyiben a lángokat két percen belül nem sikerül eloltani, a helyzet már csak a tűzoltók beavatkozásával rendezhető. Ezért fontos, hogy mindannyiunknak elérhető és működőképes tűzoltókészüléknek kell lennie a járművünkben.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A lángoló autó

Robbanás a 13. kerületben

Júliusban egy hatalmas robbanás zavarta meg a 13. kerület lakóinak nyugalmát.  Sokan azt gondolták, hogy valamelyik lakásban gázrobbanás történt, ám csak egy autó gyulladt ki.  A helyiek elmondása szerint 3 robbanás történt. Elsőként a Ford, másodikként a mögötte parkoló Suzuki, harmadszorra pedig a szélvédő robbant ki. A szemtanúk szerint a szélvédő egy háztömbnyit repült – emlékeztet rá a Metropol.

Bajba kerültek az autópályán

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy hatalmas fekete füst és a felcsapó lángnyelvek fogságába esett egy román kisgyermekes család autója az M1-es autópályán. Azonnali segítséget a közelben lévő pénzügyőröktől kaptak, akik elejét vették egy lehetséges tragédiának. 

Kigyulladt az autó

A szülők Ausztriába utaztak két kisgyermekükkel, amikor autójukból sűrű füst csapott ki, majd kigyulladt. A NAV három munkatársa az óvodás és bölcsődés korú csemetét, illetve édesanyjukat a járőrautóba ültették.

Próbálta menteni az értékeket

Az édesapát, aki a történtek láttán az égő kocsiból próbálta kimenteni értékeiket, biztonságos helyre kísérték. Az apában dolgozott az adrenalin, a pénzügyőrök igyekeztek megnyugtatni.

Lezárták a sztrádaszakaszt

A bajbajutottak biztonságos elhelyezése mellett akadt még más feladat is: azonnal lezárták a sztráda adott szakaszát, hogy biztonságos távolságban legyen a többi közlekedő a tűzoltók megérkezéséig.

Senki nem sérült meg

Néhány perccel később a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók nekiláttak az oltásnak. A helyszínt a rendőrök megérkezéséig biztosították a pénzügyőrök. Az eset szerencsésen végződött, senki nem sérült meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: lángoló autó a 3. kerületben. Fotók: Facebook