Megszülte, majd megölte csecsemőjét egy nő Szabolcsban. Az asszony 2016-ban már egy alkalommal hasonló körülmények között szült, de akkor megúszta a büntetést. Most fegyházat kapott.

Az orvos jelentette fel

2016. május 30-án a nyíregyházi kórház egyik nőgyógyász orvosa bejelentést tett az illetékes rendőrkapitányságon, miszerint egyik betege az általa elvégzett vizsgálat szerint nem sokkal korábban szült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tagadta a szülést

Az orvosi szakvéleménnyel ellentétben, az asszony tagadta ennek tényét. A bejelentés alapján a rendőrség nyomozást rendelt el. Ezt követően 2017 májusában a nyomozást megszüntették azzal, hogy a nyomozás adatai alapján bűncselekmény elkövetése nem volt megállapítható.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudták bizonytani

Az indokolás szerint a nyomozás során nem sikerült megállapítani, hogy a magzat élve vagy halva született és ebből kifolyólag a bűncselekmény elkövetése minden kétséget kizáró módon nem volt bizonyítva.

Eltitkolta terhességét

2020. október 27-én, ugyanaz a no, ismét nőgyógyászati vizsgálaton vett részt, ahol megállapították, hogy 12. hetes terhes. Az asszony ismételt várandósságáról senkinek nem szólt, terhességét titkolta.

Tóparton szült

Mivel 2021. április 30-án érezte, hogy hamarosan szülni fog, a Nyíregyházán található Bujtosi-tóhoz ment. Mikor ott elfolyt a magzatvize, az asszony egy bokros, ligetes területen elbújt és megszülte kisfiát.

Elrejtette a holttestet

A gyermek felsírt, így az anya meggyőződhetett arról, hogy gyermeke élve született. Ezt követően az asszony a gyermeket ismeretlen módon és helyen megölte, majd a holttestet ismeretlen helyre elrejtette.

A DNS vezette el a nyomozókat

A szülés helyén hagyott méhlepényt a köldökzsinórral együtt járókelők találták meg, akik értesítették a rendőrséget. A nyomozás során megállapították, hogy a megtalált méhlepényből vett DNS megegyezik a 2016-2017. évben folytatott nyomozás során P.E.A. vádlottól vett DNS mintával, azaz az újszülött P.E.A. vádlott gyermeke volt. Az újszülött sértett holttestét az eljárás során nem sikerült felkutatni.

Nem bánta meg tettét

A nő, a bíróságon, az utolsó szó jogán semmit nem mondott, arcán a legkisebb megbánás sem látszott. Az ítéletet közönyösen, szemrebbenés nélkül hallgatta végig a Nyíregyházi Törvényszéken.

13 év fegyházat kapott

Dr. Stál József tanácsvezető bíró pár nappal ezelőtt, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte P.E.A. vádlottat azzal, hogy az asszony büntetéséből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Fellebbeztek

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért, míg az ügyész hosszabb időtartamú büntetés kiszabásáért fellebbezett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció