Téglával betörte egy élelmiszerbolt ajtajának ablakát egy férfi Gyulán. Bemászott az üzletbe, több dolgot összekészített, de elmenni már nem tudott, mert a városban járőröző rendőrök a helyszínen elfogták.

Téglával törte be az ablakot

Betört egy élelmiszerboltba egy férfi 2020. december 10-én 21 óra körül Gyulán. Téglával kiütötte a bolt hátsó ajtajának ablakát, majd bemászott az épületbe. A pénztárfiókot vezetékestől kitépte a helyéből és a benne lévő több tízezer forinttal együtt el akarta lopni.

FRISS! Egy ismeretlen betegség okozta a baj: így hajtott oszlopnak Győrben egy buszvezető, aki most újra volán mögé ülhetett

Egy üveg vodkát is vitt

Ezen kívül egy üveg vodkát és több kozmetikai terméket pakolt össze egy táskába. Ellopni azonban nem tudott semmit, mert a városban járőröző rendőrök tetten érték és elfogták. A 37 éves pusztaföldvári férfit a Gyulai Rendőrkapitányság lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

December 7-én szabadult a börtönből

A börtönből 2020. december 7-én szabadult férfi 2020. december 10-én 21 óra körül ittas állapotban az egyik gyulai vegyesbolt hátsó ajtajának üvegét betörte, azon bemászott, majd alkoholt, tusfürdőt és dezodort, továbbá a kasszából közel 70.000 forint készpénzt vett magához.

EZ IS ÉRDEKELHET: A gyerekek is végig nézték a borzalmakat: Megszólalt az a férfi, akinek a feleségét egy orvost végezte ki, és bosszúból őt is fejbe lőtte

A rendőrök hamar tetten érték

A megszerzett értékeknek azonban nem sokáig örülhetett, ugyanis még a boltban volt, amikor a rendőrségi járőrök tetten érték, elfogták és őrizetbe vették.

1 évet kapott

A Gyulai Járási Ügyészség a többszörös és különös visszaesőnek minősülő 37 éves pusztaföldvári férfit két napon belül, 2020. december 12-én bíróság elé állította. A járásbíróság a férfit kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérlete miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte és 2 évre a közügyek gyakorlásától eltiltotta. Az ítélet a védő fellebbezésére tekintettel nem jogerős, írja az ügyészség.

A lopást a bolt kamerája rögzítette

Kiemelt kép: Police