A Budapesti 4. és 15. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy házaspár – egy 37 éves férfi és egy 40 éves nő – ellen, mert egy társkereső oldalon keresztül több férfit is megkárosítottak, összesen több mint 15 millió forinttal.

Felesége levelezett az „ügyfelekkel”

A férfi 2021-ben regisztrált egy online társkereső oldalon, a profilhoz pedig egy ismeretlen nő fényképét csatolta. A hirdetésre jelentkező férfiakkal a felesége levelezett, majd telefonon a sértettek bizalmába férkőzött, és „a személyes találkozó reményét lebegtetve előttük pénzt kért tőlük”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fodrásznak hazudta magát

A nő azt állította, fodrász mestervizsgára készül, és ahhoz, hogy az ösztöndíjat megkapja, vagy le tudja tenni a vizsgát, azonnal a kiszemelt áldozat belföldi vagy külföldi lakóhelyéhez közeli városba kell utaznia a tanárához, ehhez azonban pénzre van szüksége.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Telefonszámot is adott

A kitalált mesterfodrászhoz a nő még telefonszámot is adott, amelyet ha a pórul járt „ügyfelek” felhívtak, valójában szintén vele beszéltek, csak a szélhámos nő elváltoztatta a hangját és eljátszotta a szerepet.

Szerelőre is kért pénzt

A nő később további összegeket kért, azt állítva, hogy a gépkocsija útközben lerobbant és szerelőt kellett hívnia, vagy hogy rendőrök állították meg, esetleg, hogy börtönbe került, mert kiderült, több tartozása van különböző hatóság felé.

A férj játszotta a szerepet

Ilyenkor síró hangon közölte, hogy ha nem tud fizetni, akkor bent tartják a fogdán. A hitelesség látszatát keltve a férje hol autószerelőnek, hol rendőrnek adta ki magát a telefonban.

Néha rendőrnek adta ki magát

Az is előfordult, hogy a nő maga játszotta el, ugyancsak elváltoztatott hangon, egy rendőrnő, vagy épp egy büntetés-végrehajtási tiszt szerepét. Amikor a sértettek már nem fizettek tovább, a nő a további telefonhívásokra nem reagált, elérhetetlenné vált.

Elfogták a rendőrök

A megkárosítottak feljelentése alapján az újpesti rendőrök azonosították a vádlottakat, elfogták őket és felderítették a csalássorozatot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez a vád

Az ügyészség a házaspárt 7 rendbeli, társtettesként, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett csalással vádolja, mint különös visszaesőket, hiszen korábban is volt már csalási ügyük. Az ügyészég a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje őket börtönbüntetésre, illetve tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, valamint állapítsa meg, hogy a nő nem bocsátható feltételes szabadságra.

Tavaly csak ebből éltek

Utóbbi indoka, hogy a vádlott a vád szerinti bűncselekményeket korábbi börtönbüntetésre ítélése után, azonban még a letöltés megkezdése előtt követte el. Időközben a nő megkezdte korábbi büntetése letöltését, a férfi pedig letartóztatták. Az ügyészség szerint a házaspár egy évig ezekből a csalásokból élt.

Ez is érdekelhet

Társkereső oldalon vadászott áldozataira a dél-pesti nő, leitatta és kirabolta őket

Kiemelt kép: illusztráció