Vádat emeltek a tarpai pedofil gyermekfelügyelővel szemben, akivel szemben jelenleg hat elfogatóparancs van érvényben. A kárpátaljai férfi, közel egyéves fogvatartást követően ,a házi őrizetből ismeretlen helyre távozott 2023 októberében, azóta sem tudja senki, hol tartózkodik. Távollétében emeltek vádat ellene.

Leállhatott a rendőrségi rendszer

A 444.hu korábban azt írta, hogy 2023. október-novemberben hetekre leállt a rendőrségi nyomkövető rendszer. Nemes László pedig, ennek köszönhetően tudott meglépni a házi őrizetből. És még mindig szökésben van.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A fociakadémián zaklatott

A gyanú szerint az 54 éves, kárpátaljai származású férfi, a tarpai fociakadémián sportoló gyerekekkel fajtalankodott. „A megalapozott gyanú szerint az edzőként dolgozó férfi munkakörébe tartozott az is, hogy éjszaka felügyelje az externátusként működő diákszálláson elhelyezett gyerekeket” – mondta korábban dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mocskos dolgot végzett

2022 novemberében egyik éjszaka, Nemes László, egy alvó kiskorú fiúval mocskos cselekményt végzett. Néhány nap múlva egy másik kiskorú fiúval ugyanezt tette. Ezek a cselekmények ismétlődtek is 2022 novemberében.

14 évesekkel fajtalankodott

Nemes Lászlót a rendőrség 18. életévét be nem töltött, a felügyelete alatt álló személy sérelmére, védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett nemi erőszak miatt hallgatta ki gyanúsítottként. A megrontott gyerekek éppen csak betöltötték a 14. életévüket.

Megszökött a háziőrizetből

A férfi 2022. december 6-tól 2023. november 7-ig letartóztatásban volt, majd ekkor a bíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét azzal, hogy a számára kijelölt ingatlant nem hagyhatja el. Ezt a gyanúsított nem tartotta be, mert 2023. november 19-én ismeretlen helyre távozott. Jelenleg fogolyszökés miatt is nyomozás folyik ellene.

Korábban már elítélték

Nemes Lászlót egyébként Ukrajnában már elítélték tiltott gyermekfelvételek birtoklása miatt. A férfival szemben a most benyújtott vádirat alapján az eljárás a vádlott jelenléte nélkül a Nyíregyházi Törvényszéken fog elkezdődni előkészítő üléssel. Az eljárás fontos eleme, hogy a vádlott ügyvédje köteles az eljáráson részt venni.

Hogyan tudott megszökni?

444 cikkében azt írja, ha működik az elektronikus házi őrizeti rendszer, a lábbilincs két lépcsőben képes ellenőrizni a gyanúsítottat. Első körben a kijelölt lakásban van egy beltéri egység, amely jelzést küld a megyei rendőr-főkapitányságok tevékenységirányítási központjába egy számítógépre, ha az őrizetes elhagyja a kijelölt területet.

Így jelez a rendszer

A felszerelt eszköz ilyenkor vibrálással jelez a gyanúsítottnak is. Ezek után a nyomkövető átáll GPS-jeladásra, amellyel a rendőrség pontosan azonosíthatja a házi őrizetes aktuális tartózkodási helyét, követni tudja a mozgását. Az eszköz bilincs része felszerelve áramkört képez. Ha ezt megpróbálják megszakítani vagy megrongálni, az eszköz rögtön jelez a központnak, ahogy akkor is, amikor a felcsatolt nyomkövető akkumulátora merülni kezd.

Nem váratlan technikai hibáról volt szó?

A portál a cikkében azt állította, a Nemes László szökéséhez vezető hiba azért lépett fel, mert a lábbilincsek által kibocsátott információkat tároló szerver megtelt, és nem volt, aki karbantartsa. Ez amiatt történhetett, mert a rendszerhez kapcsolódó karbantartási vagy szupport szerződés lejárt, és azt nem újították meg.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: a körözött férfi, Nemes László – Forrás: police.hu