Éppen orvoshoz ment az idős asszony, amikor a támadója hátulról leütötte, és elvette a táskáját. A tettes vásárolgatni kezdett a néni bankkártyájával, aztán megérkeztek hozzá a rendőrök. Kiderült, egy másik asszonyt egy liftben akart kirabolni.

Hátulról leütötték

Az orvosi rendelőbe tartott az idős asszony november 16-án délután a12. kerületben a Normafán, amikor valaki hátulról leütötte, és elvette táskáját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Életveszélyes sérülés

A 91 éves asszony életveszélyesen megsérült. A fővárosi rendőrök hajtóvadászatot indítottak az elkövető után. Feltérképezték a sértett útvonalát, minden lehetséges tanút meghallgattak, minden adatot beszereztek, minden nyomot megvizsgáltak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bankkártyák

Az aprólékos detektívmunka eredményre vezetett; a BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói másnapra azonosították a feltételezett elkövetőt, akit november 17-én este egy 13. kerületi panzióban el is fogtak. Szobájában megtalálták a néni iratait és bankkártyáit – amelyekkel több alkalommal vásárolt is.

Zuglóban is rabolni akart

A nyomozás adatai szerint a férfi az elfogás napjának délelőttjén a 14. kerületben is ki akart rabolni egy idős asszonyt.

Liftben támadt

Kiszemelt áldozatával együtt egy társasház liftjébe szállt be, megpróbálta leütni a 77 éves nőt, de az ellenállt, így a rabló innen üres kézzel menekült el.

Életveszélyes sérülés

A 41 éves N. Istvánt életveszélyt okozó testi sértés, felfegyverkezve elkövetett rablás, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett, valamint rablás bűntett kísérlete és súlyos testi sértés bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki; őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Kutyatámadás a Normafán

A Normafa néha veszélyes hely. Egy éve írtuk, hogy két, póráz nélküli kutya támadott meg egy 18 éves lányt a Normafán. A lány combját érték a harapások, a sebek körül pedig bedagadt és belilult a lába. A kutyák gazdája szó nélkül magára hagyta a lányt, pedig igazolnia kellett volna, hogy a kutyái be vannak oltva.

Két németjuhász támadt a lányra

Telefonon, remegő hangon hívta anyját az a 18 éves lány, akire a Normafánál két németjuhászra emlékeztető kutya rátámadt, és harapdált össze. A lányom délelőtt hívott, hogy mi történt. Három osztálytársával ment a Normafa felé, amikor meglátták a két kutyát – a Budakeszin lakó édesanya.

Mindkét combját harapták

Az anyuka azt is elmondta, hogy “a gazdának nyoma sem volt, amikor a kutyák fenyegetően a gyerekek felé indultak, póráz nem volt rajtuk. Már ekkor megijedtek. Végül előkerült egy nő, aki megpróbálta visszahívni az állatokat, de azok elkezdtek morogni és ugatni. Az egyik felugrott két mancsával a lányomra, aki erre hátrálni kezdett. Nem fordítottak hátat a kutyáknak, mert tudták, hogy azzal támadásra ingerelhetik őket, hanem próbáltak hátrálva menekülni, de az állatok követték a lányomat és mindkét combján megharapták” – mondta, majd hozzátette az édesanya:

Sorsára hagyta az állatok gazdája a sérültet

“A gazdájuk rájuk szólt ugyan, de csak annyit: ha így viselkednek, akkor legközelebb nem engedi el őket. Aztán szó nélkül távozott, sorsára hagyva a lányomat” – mesélte az édesanya, aki a rendőrségen is feljelentést tett. A lányánál közben megkezdték azt az oltássorozatot, amit akkor kell beadni, ha a támadó állat ismeretlen. Ettől megkímélhette volna a kutya gazdája, ha igazolja, hogy az ebek oltva vannak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció