Igazi talpraesett hősként viselkedett az az ötéves kislány, aki nagymamája segítségére sietett a hétvégén. Tamara nagymamája elesett, majd olyan erősen beverte a fejét, hogy elvesztette eszméletét. A százhalombattai óvodás gyermek ügyesen kezelte a feszült helyzetet.

Talpraesett unoka

Az óvodás kislány szombaton szembesült azzal, hogy a nagymamája hirtelen rosszul lett, elesett, majd olyan erősen beverte a fejét, hogy elvesztette eszméletét. Óriási szerencséje van, hogy kis unokája ilyen talpraesetten kezelte a helyzetet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elvesztette az eszméletét a nagymama

„Egy 5 év körüli kislány hívott mentőt nagymamájához hétvégén, mert a 70 év körüli asszony, hirtelen megszédült és elesett és úgy beütötte a fejét, hogy eszméletét vesztette” – számolt be róla az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tárcsázta a segélyhívót

A kis Tamara nem esett pánikba, megpróbálta felkelteni nagymamáját, de amikor nem járt sikerrel, rögtön tárcsázta a segélyhívót. Részletesen elmesélte, mi történt, majd a telefonos utasításokat pontosan követve meg is vizsgálta a nagymamát, aki bár lélegzett, továbbra is eszméletlen volt

Hamar jött a segítség

„Tamara hősies viselkedésének hála, a segítség hamar kiérkezett a bajba jutott idős asszonyhoz, akit ellátás után, stabil állapotba szállítottak kórházba” – írta az OMSZ.

Túrázás közben kapott szívrohamot

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról korábban, hogy túrázás közben lett rosszul egy ember Felsőszölnök közelében, a Hármashatár túraútvonalon. A szentgotthárdi hivatásos, a felsőszölnöki és alsószölnöki önkéntes tűzoltók, valamint a Szentgotthárdi Járási Hármashatár Mentőcsoport tagjai siettek a bajba jutott túrázó mentésére.  

Quaddal jött a segítség

Az egységek a gépjárművekkel nehezen megközelíthető helyszínt quad segítségével érték el, a sérültet mentőboardra helyezték, majd mentőautóba segítették.

Térerőmentes övezet  

Aki ismeri a helyet, tudja, hogy gyakorlatilag az egész 3,5 kilométeres szakaszon nincs térerő. A túrázó pont azon a pár méteren lett rosszul, ahonnan hívni tudták a mentőket, akik meg is érkeztek időben.

Halál a Kéktúra útvonalán

A BudaPestkörnyéke.hu áprilisban írt arról, hogy meghalt egy férfi a Kéktúra útvonalán Egednél történt a tragédia, hiába próbálkoztak az újraélesztéssel, nem jártak sikerrel.

Egy középkorú férfi lett rosszul

A mentőszolgálat munkatársai arról számoltak be, hogy egy középkorú férfi lett rosszul a Kéktúra útvonalán, majd összeesett. A mentőhelikopter egy meglehetősen nehezen megközelíthető helyszínre érkezett. A mentőszolgálat munkatársai újraélesztéssel próbálkoztak, azonban hiába, a férfi ugyanis az életét vesztette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció