Minden előzmény nélkül halálra késelt egy férfit egy 18 éves fiú Gyulán. Barátját is megsebesítette, mert nem akarta, hogy hívja a mentőket. A rendőrség az aljas indokból több emberen elkövetett emberölés bűntett kísérlet miatt indított büntetőügy vizsgálatát befejezte.

Véres arccal mászta meg a kerítést

Egy gyulai ház udvarára a kerítésen át bemászott egy fiatalember, akinek az arcán vérző sérülés van. A házban lakó nő hívta a segélyhívót. Az akkor 17 éves fiú közben elmondta, hogy a barátja nem csak őt sebesítette meg egy késsel, hanem a közelben, a Wesselényi utcában egy férfit is megszúrt.

Menekülőben

A késelő elmenekült, a rendőrök először otthonában keresték. Nem volt otthon, de édesanyja segítségével telefonon fel tudták vele venni a kapcsolatot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A főút mellett fogták el

A rendőrök szóval tartották, közben keresték, és a bűncselekményről szóló bejelentést követően egy órán belül a 44-es számú főút Gyulát elkerülő szakaszán elfogták.

Bokorban bújt el

Mikor meglátta a rendőrautót, az út melletti bokorban próbált elrejtőzni, de a rendőrök felszólítására kijött onnan. Az akkor 18 éves gyulai fiatalember 17 éves barátjával előző este sikeres érettségi vizsgáját ünnepelte, együtt italoztak, több gyulai szórakozóhelyen megfordultak.

A történet folytatódik

Hajnalban elmentek R. Róbertékhez és ott ittak tovább. Egyszer csak a ház konyhájában magához vett egy kést, hirtelen felállt és kiment az utcára. Barátja követte, a Wesselényi utcára fordultak, ahol egy ház előtt egy éppen hazaérkező kerékpáros felhajtott a járdára és leszállt a biciklijéről.

Nem tudni, hogy miért

A fiú, akinél kés volt, odament hozzá és minden előzmény nélkül többször megszúrta. Amikor a barátja mondta neki, hogy hívja a mentőket, őt is megsebesítette az arcán.

Talicskában vitte a holttestet

A késelő ezután hazament, a házuk udvaráról elhozott egy talicskát, beletette a Wesselényi utcában leszúrt férfi holttestét és eltolta az utca végén lévő szemetesekhez, ahol földre letett dolgok alá rejtette.

Centiken múlott

Az arcán megsebesített fiatalember könnyű sérülést szenvedett, de az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint ez csak annak volt köszönhető, hogy amikor a szúrás érte, védekezésképpen hátrafelé elmozdította a fejét. Ha ez nem történik meg, akkor akár életveszélyes, vagy a halálát okozó sérülést is szenvedhetett volna.

Videó is készült a rendőri akcióról

Az ügyészség következik

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a történtek idején 18 éves, jelenleg is letartóztatásban lévő gyulai fiatalembert aljas indokból több emberen elkövetett emberölés bűntett kísérlet elkövetésével gyanúsítja. A nyomozást lezárták, az iratokat átküldték az ügyészségre.

A címlapkép a rendőrség felvétele