Édesapja most azt nyilatkozta, lánya egy döfésre emlékszik, noha négy érte. Állítólag iskolatársai csempészték be a támadónak a veszélyes fegyvert.

Már odabent érződött a feszültség

„Az iskolában már délelőtt belekötött a támadó a lányomba, a folyosón a vállával is lökdöste. Provokálta, hogy verekedjenek, de Vera erre bent nem volt hajlandó, félt, hogy emiatt kicsapnák” – mondta el az életveszélyes sérülést szenvedett lány édesapja a Blikknek.

Majdnem gyilkosság lett

Tóth Tamást azt követően kereste meg a lap, hogy – mint mi is beszámoltunk róla – Debrecenben, a Sinai Miklós utcában verekedett össze szerda délután két lány, egyikük késsel életveszélyes sérülést okozott társának. A debreceni rendőrök a helyszínen elfogták a késsel támadó lányt. Az adatok alapján a lányok konfliktusa mögött féltékenység állt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Készült a leszámolásra?

Az apa szerint lánya közölte, hogy majd az iskola után megbeszélhetik a problémáikat, de azt álmában sem gondolta volna, hogy egy fegyverrel fognak rátámadni – ami egy pillangókés volt. Ezt az elkövetéssel gyanúsított lány kérésére barátai vitték be neki tanítás után. Biztosan előre készült a tettére, ha már odarendelte magának – tette hozzá Tóth Tamás.

Több szúrás érte

Elmondása szerint a boltosnak tanuló lánya csak egy nappal a támadás után tért magához a kórházban. Vera csupán egy szúrásra emlékszik, pedig négy érte. Hármat a vállába, egy pedig az oldalába fúródott olyan mélyen, hogy légmellet kapott tőle.

Unokatestvére támogatta be

Egy cső segítségével leszívják a bent maradt levegőt és ha minden jól megy, akkor a jövő hét közepén hazamehet a kórházból. A támadás idején vele volt 15 éves unokanővére is, aki a történtek után betámogatta őt az iskolába, ahol aztán segítséget kértek.

Féltékenység áll a háttérben

A konfliktust az okozta, hogy Vera összejött azzal a fiúval, aki korábban Beával járt. A lány mindezt nem tudta elviselni, noha csak néhány hónapot voltak együtt. Ráadásul a szakítás után csak egy évvel találtak egymásra Verával, s vele már szintén egy éve együtt vannak.

Családját nem izgatja az áldozat állapota

„Senkinek nem kívánom azt az érzést, amit abban a pillanatba éreztem, amikor telefonáltak, hogy a lányomat megkéselték. Minden szörnyűség lejátszódott a fejemben” – idézte fel a drámai pillanatokat az édesapa. Jelezte azt is, Bea családja nem kereste meg őket, nem érdeklődtek még a lányuk állapotáról sem.

Nem lesz családi háború

A rendőrök kértek arra, hogy ne keressük meg őket, ne robbantsunk ki családi háborút, de mi nem ilyenek vagyunk – tette hozzá Tamás. A lapnak azonban sikerült megtalálni azt a fiút, aki miatt a véres leszámolás kialakult. Ő szörnyen érzi magát a jelenlegi helyzetben.

Alaptalan félelem

„Beának nem tetszett, hogy Verával kerültem kapcsolatba, de szégyenletes, hogy így intézte el a konfliktusukat. Voltam bent a páromnál a kórházban, még azóta is sokkos állapotban van szegény” – magyarázta János. Vera családja fél attól, ha a kitűnő tanuló kislányuk felépül és visszatér az iskolába, Bea újra rátámad.

Többé nem mehet vissza

Ettől azonban már nem kell félniük, ugyanis arról tájékoztatták őket, hogy a késelő lány nem mehet vissza az intézménybe többé. Azt pedig már csak mi tesszük hozzá, hogy a lány minden bizonnyal több évet börtönben fog tölteni, így már ez is akadályozhatja őt egy újabb támadásban.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: police.hu)