Az igazi military öv nem csupán egy egyszerű nadrágszíj. A szolgálatot teljesítők, terepen gyakorlatozók, túrázók és military rajongók elengedhetetlen kiegészítője ez a szuper szíj. Gyorskioldó csatjával életmentő másodperceket nyerhet. De mi az, amit figyelembe kell még vennie, amikor taktikai derékszíjat választ?

Az ÖvBolt.hu szakértőinek segítségével megosztunk néhány hasznos tippet és tanácsot. Kezdjük az elején!

Kik használnak taktikai övet?

taktikai öv, más néven szolgálati vagy fegyveröv, a rendőrök, katonák és fegyveres szervek ruházatának kiegészítője. Ez a speciális nadrágszíj lehetővé teszi a könnyű hozzáférést a szíjra rögzíthető lőszerekhez, fegyverekhez és bilincsekhez. A szolgálati fegyverövnek el kell bírnia akár 6-8 kg közötti felszerelést is, ezért erős és merev anyagból készül.

A civilek körében is elterjedt a taktikai övek használata túrázáshoz, fizikai munkákhoz és hétköznapi kiegészítőként.

3 meggyőző előny

A katonai heveder ugyanolyan fontos kiegészítője a szolgálatot teljesítők ruházatának, mint a könnyű málhafelszerelést viselő katonáknak. A taktikai öv használatának három meggyőző előnye most következik.

1. Elpusztíthatatlan

Rendkívül strapabírók és kopásállók, hiszen gyöngyvászon anyagból készülnek. Így még a legkeményebb körülmények között sem hagyják cserben.

2. Molle rendszer

A Molle rendszernek köszönhetően az övre rögzíthető kiegészítőkkel, zsebekkel, és tokokkal bővítheti a felszerelését. 

3. Top 3 Övcsat

  • Cobra csat

Emberéletek is múlhatnak a cobra övcsat teherbírásán. Könnyen, gyorsan nyitható, de speciális mechanizmusa véd a véletlen nyitástól.

  • Heveder csat

A csat hátulján található üreges dobozon két ablak van a pánt átcsúsztatásához. Ez a típus népszerű, mert könnyen használható, jól tart és előnye, hogy a szíj hosszúsága centiméterre pontosan beállítható.

  • Gyorskioldó csat

mágneszárral működő övcsat egy mozdulattal könnyen rögzíthető és levehető. Így villámgyorsan útra kész lesz a legsürgetőbb helyzetekben is. 

Mi alapján válasszon katonai övet?

Mielőtt véletlenszerűen rábökne az első szembejövő darabra, gondolja végig a következő kérdéseket.

1. Minden testalkaton kényelmes?

A taktikai öv használatakor elengedhetetlen a megfelelő tartás és kényelem. Általában ezek a hevederek könnyen méretre állíthatóak vagy szabhatóak. De vásárlás előtt hasonlítsa össze a mérettáblázatból a szíj hosszúságát és a saját derékméretét. 

2. Hol, mire használja?

Gondolja át, hogy milyen tevékenységekhez fogja viselni. Túrázáshoz és katonai feladatokhoz érdemes olyat választani, amelyen van Molle rendszer az extra felszerelések rögzítéséhez. Hétköznapi kiegészítőként, fizikai munkához megfelelőek az egyszerűbb típusok.

A taktikai öv könnyen állítható mérete, strapabíró anyaga és bővíthető Molle rendszere jelentős előnyöket nyújtanak. Használja ki a military hevederek minden előnyét, még a legnagyobb megpróbáltatások közepette is!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.