Szomorú veszteség érte a hazai színész szakmát: 81 évesen elhunyt Szegedi Erika, aki közel 50 éven át volt a Vígszínház tagja. A Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész haláláról a Vígszínház számolt be.

A legendás színésznő 81 éves volt

A színésznő haláláról a Vígszínház számot be a Facebook-oldalán, társulatuk mély megrendüléssel közölte a szomorú hírt. – írta a Borsonline.hu

Balerinának készült

Balerinának készült, de később a Színművészeti Főiskolán tanult Pártos Géza osztályában, majd egy évadra a kecskeméti Katona József Színházhoz szerződött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Várkonyi Zoltán hívta a Vígszínházhoz

Elsőként Dürrenmatt Fizikusok című tragikomédiájában a fiatal ápolónő szerepe várt rá.

Több mint hetven szerepben lépett színpadra

A Vígben töltött évtizedek alatt több mint 70 szerepben állt színpadra. Felejthetetlen alakításai közé tartozik Adél Az üvegcipőben, Kata A makrancos hölgyben, Abigail A salemi boszorkányokban, Anna a Platonovban és Roxane a Cyranoban

Számtalan díjat kapott

A társulat azt is megemlíti, hogy munkásságát számtalan szakmai díjjal és állami kitüntetéssel ismerték el.

Királynői alkata

Kiemelik, hogy királynői alkata, csodálatos hangja és elsöprő energiája nagy drámai szerepekre predesztinálta, ugyanakkor felejthetetlen alakításokat nyújtott vígjátéki szerepekben is.

Különleges színésznő volt

Szerepről szerepre formálódva és fejlődve bizonyította be Szegedi Erika, hogy különleges lelki hőszabályozóval rendelkezik

Elképesztő, ahány karaktert el tudott játszani

A szenvedély és az érzékiség forróságától, egy belső permanens izzáson át a gúny vagy a gonoszság metsző hidegéig széles skálán képes megjeleníteni a legváltozatosabb nőalakokat. Vérbő, szépasszonyt, szenvedély lázában emésztődő klasszikus figurát, gyermekien naiv butuska személyt, veszedelmesen ravasz perszónát, s ki tudná felsorolni még, hányféle karaktert, sorsot, életet.

2013-ban lépett utoljára színpadra

A közlés szerint utolsó vígszínházi szerepében, a 2013-ban bemutatott Monokliban is múlhatatlan derűvel sziporkázott, hol kisgyermekként, hol pedig fölényes, rafinált asszonyságként komédiázott.

Így búcsúztak tőle a Vígszínházban

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Facebook/Vígszínház