A kecskeméti rendőrök őrizetbe vették a lopással gyanúsítható helyi lakosokat.

Szolgálatba tartott 2020. augusztus 28-án hajnalban Simon Sándor címzetes rendőr főtörzszászlós, amikor a megyeszékhely belvárosában felfigyelt két, korábbi büntetőügyekből ismert fiatalra.

A nyomozó látta, hogy mindkét fiúnál nagyértékű kerékpár van, és ez gyanússá vált. A főtörzszászlós szolgálatba helyezte magát, és intézkedést kezdeményezett a fiatalokkal szemben.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy az egyik kétkerekű kosarában tablet, márkás ruhaneműk, drága alkoholos italok vannak, amik feltehetően bűncselekmény elkövetésből származnak.

A nyomozó telefonon erősítést kért, és a helyszínre érkező egyenruhások előállították a fiúkat a Kecskeméti Rendőrkapitányságra. A rendőrök kiderítették, hogy az egyik – közel százezer forint értékű – biciklit az éjszaka folyamán egy társasház mélygarázsában lévő tárolóból lopták el.   

A 14 éves és a 18 éves kecskeméti fiatalt a nyomozók kihallgatták, lopás bűntett gyanúja miatt őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

Az eltulajdonított tárgyakat a rendőrök lefoglalták, és adatgyűjtést végeznek a többi sértett felkutatása érdekében.

Kiemelt kép: Police