Egy 34 éves családapa, két kisgyermek édesapja vesztette életét az Esztergom külvárosi részén történt robbantásban. Kónya Gábor Lajos kisebbik gyermeke alig pár hónapos csupán. A férfi hét éve szolgált a TEK-nél, ő állt a legközelebb a robbanáshoz, a holttestét pedig csak hajnalra sikerült kiemelni a romok közül. Az egész országot megrázták a történtek, a robbantásban 11 ember, köztük a túsztárgyaló is megsérült.

Előbb fenyegetőzött, majd robbantott

Ahogyan azt elsők között megírtuk, szerdán este robbantás történt Esztergomban. Egy rendőr elhunyt, és többen megsérültek. A város külterületének egyik utcájában egy családi háznál egy zavart elméjű férfi követte el a robbantást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem lehetett lebeszélni a szándékáról

A férfihoz a Terrorelhárítási Központ munkatársait riasztották. A túsztárgyaló igyekezett meggyőzni az agresszív férfit, hogy ne tegye meg azt, amire készül. Sajnos nem járt sikerrel, a robbantás következtében a TEK egyik munkatársa valamint az elkövető is meghalt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tizenegy sérültje is van a történteknek

Az eset kapcsán nyolc rendőr, valamint három tűzoltó is megsérült. Őket sürgősségi ellátásban részesítették, a többségük pedig hazamehetett lábadozni. Öt személynek további kórházi kezelésre van szüksége ahhoz, hogy teljes mértékig felépüljön.

Hősi halottá nyilvánították az elhunyt rendőrt

A belügyminiszter, Pintér Sándor hősi halottá nyilvánította, valamint soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki Kónya Gábor Lajos rendőr törzszászlóst, a TEK néhai munkatársát, aki a zavart elméjű férfi által előidézett szándékos robbantás következtében halt meg. Pintér Sándor belügyminiszter az elhunyt rendőr hozzátartozói számára részvétét fejezte ki.

Minden rendőr gyászol

 „Ma minden rendőr gyászol az országban. A BRFK teljes állománya osztozik a Terrorelhárítási Központ fiatalon elhunyt munkatársa hozzátartozóinak gyászában. Ma a csend és a gyász napja van, így híreket sem fogunk megosztani az oldalon” – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. 

Családapa volt

Információink szerint a férfi családapa volt, két kisgyermek édesapja, a kisebbik gyermeke alig pár hónapos csupán. 

Hét éve szolgált a TEK-nél

A 34 éves férfi hét éve szolgált a TEK-nél, ő állt a legközelebb a robbanáshoz, a holttestét pedig csak hajnalra sikerült kiemelni a romok közül. Ő volt a TEK munkatársai közül az első, aki munkavégzés közben halt meg.

Elismerésben részesültek a sérültek

A belügyminiszter a sérülteket elismerésben részesítette. Csütörtökön meg is látogatta a tárcavezető a rendészeti államtitkár, valamint a Terrorelhárítási Központ főigazgatója kíséretében azokat a sérülteket, akiket kórházban, de nem intenzív osztályon ápolnak. A rendészeti vezetőkkel együtt mielőbbi felgyógyulást kívánt számukra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: mentők a robbantás helyszínén – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu