Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt szörnyű tragédia történt néhány héttel ezelőtt Budapesten: február 18-án, szombaton Martin az egyik unokatestvére és két barátja társaságában Budapesten szórakozni ment. Hajnali kettő körül már éppen úton voltak hazafelé, amikor a Deák téren találkoztak egy másik csoporttal. Először barátkozni kezdtek, majd a lányokon vita alakult ki közöttük. A szóváltást verekedés követte, végül Zsolt fejen szúrta a 18 éves Martint. 

Újraélesztették

Martint ezt követően újraélesztették, stabilizálták az állapotát, majd mentővel kórházba szállították, ahol az intenzív osztályra került. A fiút – aki kómába esett – aztán megműtötték, az operáció után lélegeztetőgépre tették, de a vérzést nem tudták elállítani. Martin ezt követően, nem sokkal később a kórházban meghalt. Az édesanyja most az Fókusz riportjában beszélt az elmúlt hetek nehézségeiről, és arról, még mindig várja haza a fiát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Várja haza

Kitti elmondta, minden éjjel hajnalig ébren van és arra vár, hogy Martin betoppan az ajtón, ám pontosan tudja, hogy ez nem történhet meg. A gyászoló édesanyának ez most élete legnehezebb időszaka, ráadásul a rendőrségi nyomozás miatt eltemetni sem lehet a 18 éves Martint.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A támadó tudta, mit csinál

Kitti a Fókusznak elmondta, hogy a támadó pontosan tudta, mit csinál. A fiú ugyanis a rendészetire járt, vagyis tisztában volt vele, hogy, ha halántékon szúrja Martint, akkor meg fog halni. Az anya arról is beszélt fájó pont neki, hogy az elkövető ügyvédje csipán közleményben adott ki részvétnyilvánítást, személyesen nem kereste meg őt senki.

Remények

A riportból az is kiderül, hogy a család a jobb munkalehetőségek reményében döntött úgy, hogy a fővárosba költözik, korábban a Szabolcs megyei Csengeren éltek. Az anya pár héttel a tragédia előtt kezdett el takarítani pont abban a kórházban, ahol végül Martin meghalt.

A részeletek kiderítése

A család egyébként most felkérte Száva Vincét és a roma jogvédő irodát, hogy segítsenek nekik kideríteni a részleteket a tragédiával végződő este kapcsán. Az anya a térfigyelő kamerák felvételeit is látni akarja, mint mondja:

Tudni akarja az igazat

„Hiszek benne, hogy én is megtudom az igazat, és nem lesz eltitkolva semmi. Szeretném azt is tudni, ha az én gyermekem volt a hibás, ha Martin keze is benne volt” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A riport itt nézhető vissza:

Kapcsolódó:

„Egyre rosszabbul vagyunk, a gyászunk csak nehezedik” – reagált a Deák téren megkéselt Martin édesanyja a támadó családjának a részvétnyilvánítására

Kiemelt kép: A gyászoló édesanya – Forrás: Fókusz