Hiába próbálta nehezíteni a felderítést, az érdi nyomozók néhány óra leforgása alatt azonosítottak és elfogtak egy betörőt.

Betört ablak

Egy Sárd utcai ingatlan tulajdonosa kért rendőri intézkedést, miután 2023. március 10-én azzal szembesült, házának egyik ablakát valaki betörte és a szobákban mindent feldúlva jónéhány elektronikai eszközét elvitte. Az áldozat szerint kára elérte a 1,5 millió forintot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kiiktatta a riasztót

A bűncselekmény elkövetését percre pontosan meg lehetett határozni, mivel a férfi kiiktatta a ház riasztóját, és megrongálta a biztonsági kamerát. Igyekezett megnehezíteni a rendőrök dolgát, gondolta, így nem sikerül majd nekik az azonosítás. Alábecsülte őket.

Helyszíni felvétel:

Jöttek a zsaruk

Az érdi nyomozók nem sokkal később már otthonának ajtaján kopogtattak, lakásán két digitális fényképezőgépet lefoglaltak, amelyek a betörésből származtak.

Előállították

K. Jánost előállították, kihallgatásán beismerő vallomást tett. Részletesen taglalta az elkövetés mozzanatait, illetve menekülését. Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást.

Videón az elfogás:

Rengeteg a betörés, rablás Pest megyében

Amint azt a Kékvillogó is megírta az ORFK statisztikáiból kiderül, hol követték el a legtöbb vagyon elleni bűncselekményt az elmúlt egy évben idehaza. Ebből kiderül, hogy Pest megye, különösen a főváros kritikus pont, itt 100 ezer lakosra vetítve 33 rablás történt. Ezzel messze kiemelkedik a hazai régiókból a főváros, sajnos negatív értelemben. Budapesten továbbá magas a betörések száma is: a 2020-as adatok szerint Zuglóban és a 3. kerületben történt a legtöbb, de a 11. kerület, továbbá a 18 és 19. kerület sem sokkal maradt el mögöttük.

2 percenként

A hatóság egyébként külön adatokat közölt a betöréses lopásokról is, ami nem feltétlenül magánlákasokba való behatolást jelenti. Ezt a listát a 11. kerület vezeti 161 esettel, de szorosan követi a 14. kerület 151 esettel, illetve a 3. kerület 145 történéssel. Az ORFK egy tavalyi kiadványában arról is ír, hogy az országban átlagosan 2 percenként történik egy vagyon elleni bűncselekmény, ebből pedig minden hatodik betöréses lopás.

Hova törnek be?

A bűnözők egyébként azt is elmesélték, milyen szempontok alapján választják ki a helyszínt: fontos, hogy ne kelljen nagy zajt csapniuk. Sokszor választanak családi házat, ahol a szomszédok távolabb vannak, emiatt pedig kisebb a lebukás veszélye is, nem úgy mint egy panelban, ahol vékonyak a falak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu videorészlet