Szinte nincs olyan nő, aki valaha ne járt volna műkörmösnél, vagy legalábbis fodrászat közben ne nézte volna azt, hogy mi történik a sok színes lakk között. Sőt, olykor-olykor még férfiak is kedvet kapnak ahhoz, hogy ezt a különleges szakmát űzzék.

Bármennyire is úgy tűnik, hogy műkörmösökkel Dunát lehet rekeszteni bizony akad még bőven hely azoknak, akik szeretnének egy kreatív szakmát, ahol a nap minden egyes órája nagyon jó hangulatban telik.

De mi kell ahhoz, hogy műkörmös légy?

Többek között az, hogy elvégezd az Alfakapos.hu műkörmös tanfolyamát, amelyre akár már általános iskolai végzettséggel is tudsz jelentkezni. Éppen ezért ez a szakma akár egy nagyon jó menekülő útvonal is lehet mindazoknak, akik valamiért nem érettségiztek, nem szereztek más szakmát, és felsőoktatási intézménybe se mentek tovább.

A kurzus speciális volta miatt személyes részvételt igényel, de szerencsére a hétvégi időpontokat viszonylag könnyű megoldani akár munka, akár gyerek mellett is. 

A képzés során alapos ismereteket szerezhet minden résztvevő, hiszen az anatómiai alapoktól kezdve indulnak el, majd elsajátítják az összes fontos építési technikát, megismerkednek a szükséges anyagokkal és eszközökkel. Sőt, még kézápolási ismeretekre is szert tesznek majd, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a szép körmök mellett ápolt kézfejek is kikerüljenek a műkörmös keze alól. Természetesen a díszítési technikák sem maradnak ki, ami valljuk be, talán a legizgalmasabb résznek ígérkezik, hiszen a lehetőségek tárháza szinte végtelen.

Szerencsére a sok bónusz és ajándék mellett a kurzus során foglalkoznak azzal is, hogy hogyan lehet működtetni egy vállalkozást, egy szalont, így ha ügyes vagy, akkor akár a saját szalonodat is megnyithatod.

Kiből lesz a jó körmös? 

Persze nem azt mondjuk, hogy bárkiből jó körmös válhat, hiszen számos dolog szükséges hozzá. Most arra teszünk kísérletet, hogy összeszedjük a legfőbb szükséges jellemzőket. Nézd meg, mennyi illik rád!

  • Kreatív vagy és jó a kézügyességed?
  • Szeretsz aprólékos munkát végezni?
  • Bírod az egy helyben való ücsörgést?
  • Szeretsz emberekkel beszélgetni?
  • Szereted a változatosságot?
  • Könnyen megtalálod a hangot bárkivel?
  • Van szépérzéked?

Ha ezek közül szinte mindre igennel felelsz, akkor jó eséllyel leszel sikeres az új választott szakmádban!

De hol fogsz dolgozni?

Akad néhány olyan szerencsés ember, aki már leendő ügyfélkört vehet át, de akkor se ijedj meg, ha magadnak kell kiépíteni a sajátodat, mert a jó körmösök naptárja iszonyatosan hamar megtelik.

Kezdetben érdemes egy szalonban helyet bérelni, esetleg egy szépségfarmon vagy hotelben elhelyezkedni, majd később akár a saját műkörmös szalon megnyitása sem lesz lehetetlen vállalkozás. Addig is dolgozz, gyakorolj minél többet, de az első mindenképpen az legyen, hogy elvégzed az Alfakapos.hu műkörmös képzését!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.