Fojtogatta és nemi erőszakot követett el egy értelmi fogyatékos lányon az encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola egyik diákja. A szörnyű eset, az iskola március 15-i ünnepsége közben történt. A tanárok és a tanulók az aulában ünnepeltek, miközben a diák az egyik tanterembe csábította be iskolatársát.

Erőszak az ünnepség alatt

Amint arról korábban beszámoltunk, az iskolai ünnepség alatt tette magáévá egy diák az egyik diáktársát az encsi iskolában. Nemcsak nemi erőszak történt, hanem a fiú fizikailag is bántalmazta a lányt. Most megdöbbentő részletek derültek ki a borsodi esetről. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Enyhén fogyatékos

A lány, akire iskolatársa rátámadt, enyhén értelmi fogyatékos, nevelőszülőknél él. Többen azt mondták róla, hogy nagyon könnyen befolyásolható. Így fordulhatott elő, hogy a lány a nála három évvel fiatalabb fiúval bement az egyik terembe. A gyanú szerint ott támadt rá a fiú, és erőszakolta meg.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felvételt is készült az esetről

A korábban megjelentek szerint először fojtogatni kezdte, aztán lefogta a kezeit és letépte a lány nadrágját, majd megerőszakolta. Ahogy több forrásból is megerősítette, magáról az erőszakról nem készült felvétel, a teremben ugyanis nincs kamera, a folyosón viszont van. Az pedig rögzítette, ahogy a teremből kijön a fiú, majd megfogja a kilincset, hogy a lány ne tudjon kijönni.

Két diák mentette meg a lányt

Végül két másik diák szólt rá az erőszakoskodó fiúra, aki csak ezután engedte ki a lányt, akin ekkor már látszottak a sérülések. Elsősorban a nyakán. A fiú fojtogathatta erőszak közben, ekkor sérülhetett meg. „Szeretnék veled beszélni” – ezzel csalta be a fiú a lányt az egyik osztályterembe, mondta az Origónak a megyei ügyészség szóvivője.

A lány gyámja tett feljelentést

Jogg Zsolt azt is elmondta, hogy a gyanú szerint az erőszak akkor történt, amikor a többi tanuló, és a tanárok az aulában voltak, az iskola március 15-ei ünnepi megemlékezésén. Az ügyben a lány gyámja tett feljelentést.

Bezárta a terembe

„A fiú fizikai erőszakot alkalmazott, nemi erőszak történt. A fiú az erőszak közben beszűrődő hangokat halott, kiment a terem elé, miközben az ajtót kívülről bezárva tartotta, így 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésével is gyanúsítják” – mondja a szóvivő.

Letartóztatták a fiút

A kislányon az orvos sérüléseket talált, amelyeket az erőszak alatt szerezhetett. Az ügyészség a letartóztatást azért kérte, mert megítélésük szerint a fiúnál fennáll a szökés elrejtőzés lehetőség, illetve attól is tartani lehet, hogy a megtámadott lányt, vagy többi tanút befolyásolja. A bíróság egy hónapra rendelte a fiú letartóztatását.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola