Másfél hónapig küzdöttek az orvosok az eszméletlen férfi életéért, azonban az áldozat a súlyos agysérülései miatt életét vesztette a kórházban. A végzetes sérülést a férfi azért szenvedte el, mert Kőbányán, a Bihari utcai villamosmegállóban szemen szúrták egy csavarhúzóval.

Tagadta a bűnösségét

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt közölte, hogy emberölés és garázdaság miatt emeltek vádat a támadóval szemben, aki az eljárás során tagadta az ellene felhozott vádakat, valamint jogos védelemre hivatkozott – írja a 24.hu.

Kőbányán szurkáltak

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Beszélgettek, italoztak

A vádirat szerint a jelenleg 30 éves elkövető 2019. április 29-én, reggel a 10. kerületi Bihari utca és Balkán utca kereszteződésében lévő villamosmegállóban az ismerőseivel, köztük a későbbi áldozatával és annak testvérével, beszélgetett, italozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Összeszólalkoztak

Ezután a tettes a társaságból többekkel is vitába keveredett, velük szemben pedig támadólag, fenyegetőzően lépett fel. Az indulatait a társaság egyik tagja szóvá is tette, de ez nem tetszett a férfinak, aki ezért arcon ütötte őt, és emiatt az illető a megállóból a sínekre sodródott. Ezt követően a támadó a síneken is lökött még rajta egyet, majd ismét megütötte.

Otthagyta őket

Az események után a támadó elhagyta a villamosmegállót, és átment a Bihari utcában lévő egyik társasházhoz. A későbbi áldozat testvére azonban követte a férfit, hogy számonkérje rajta a vállalhatatlan viselkedését. Ez viszont nem tetszett a támadónak, aki a nála lévő csavarhúzó nyelével homlokon ütötte a férfit.

Megtudta, hogy megtámadták testvérét

Időközben az ügy sértettje a villamosmegállóban megtudta, hogy a férfi megtámadta a testvérét, ezért ő is az elkövető után ment, hogy felelősségre vonja. Ugyanakkor ezt észlelte a támadó is, aki szintén megindult a sértett irányába, majd amikor egymáshoz értek, a sértett arcon ütötte a férfit, amiért rátámadt a testvérére.

Szúrással válaszolt

Az ütéstől az indulatos férfi a földre került, de rögtön fel is pattant, és a nála lévő csavarhúzó hegyével nagy erővel szemen szúrta a férfit, majd elmenekült a helyszínről. A szúrást követően a férfi azonnal eszméletét vesztette, és a továbbiakban már vissza sem nyerte azt.

Súlyos agysérülést szenvedett

A támadás miatt az áldozatnak súlyos agysérülése keletkezett, amelyet rövid időn belül kezeltek is a mentők, a kórházban pedig hosszú heteken át küzdöttek a férfi életéért, azonban a folyamatos, szakszerű és intenzív kórházi ellátás ellenére az áldozat 2019. június 14-én meghalt.

Börtönt kértek a támadóra

A Fővárosi Főügyészség a támadóval szemben emberölés és garázdaság miatt végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a Fővárosi Törvényszék felé. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutatjuk az emberölést megelőző garázdaságot

Kiemelt kép: Elfogás – Forrás: Police.hu