Egyre több emberen látni okosórát hagyományos karóra helyett. De vajon miért ilyen népszerű ez az eszköz? Kinek érdemes használnia? Milyen funkciókat képes ellátni? Ezekre mind kitérünk cikkünkben.

Okosóra sportoláshoz

Talán a sportolás miatt választanak a legtöbben okosórát. Sokan belátták ugyanis, hogy jobban megéri egy komolyabb készüléket viselni a karunkon az aktivitásmérő helyett, hiszen így további funkciókat is megkapunk.

Éppen ezért olyan népszerű például az Apple Watch Series 8 modell, amely többek közt a CoolMobile.hu webáruházban is beszerezhető, a hozzá való telefonkészülékkel egyetemben, sőt AirPods is választható mellé egyúttal.

Erre szükség is lehet, hiszen főként sportolók számára hasznos egy okosóra – és futás közben szívesen hallgatunk zenét. Közben pedig folyamatosan értesülhetünk a pulzusszámunkról, a vérnyomásunkról, és egyéb egészségügyi értékeinkről, például a testhőmérsékletről vagy a véroxigénszintről is.

Miket jelenít még meg a kijelző?

A fentebb felsoroltakon kívül számos más adatot is leolvashatunk másodpercek alatt az óránkra pillantva. Látjuk, ha hív valaki, megkapjuk a nekünk szánt üzeneteket, de a nagyvilágban történt eseményekről is értesülhetünk. Sőt! Fizetésre is használhatjuk, ha van benne NFC chip.

Ezek a modern okosórák tehát nem csak a pontos idő megjelenítésére alkalmasak! Szerencsére egyre több olyan funkció épül az eszközökbe, amelyek megkönnyítik a mindennapi életet. Akkor is jelez például a készülék, ha itt az ideje bevenni a gyógyszert, vagy épp közeledik egy fontos találkozónk.

Valójában bármilyen emlékeztetőt beállíthatunk rá. Egyetlen gombnyomással szabályozhatjuk a villany lekapcsolását is, vagy kinyithatjuk a kaput, ha csengettek – feltéve, ha az okosrendszert kiépítettük az otthonunkban.

Még alváskor sem kell levennünk az okosórát, sőt jobb is, ha rajtunk van, hiszen a REM-fázisban töltött időről is értesülhetünk. Arra azonban figyeljünk, hogy mindig legyen feltöltve az eszköz, de az Apple Watch Series 8 modell aksija 18-36 órát is kibír.

Miért éri meg Apple Watch-ot választani?

Nem árulunk el titkot: a CoolMobile.hu oldalán is keresettek az Apple okostelefonokhoz kifejlesztett eszközök, az Apple Watch-ok. A márka neve önmagáért beszél, csúcskategóriás készülékekről van szó.

Az Apple Watch Series 8 ráadásul többféle színben is beszerezhető, így az egyéniségünknek, stílusunknak megfelelő modellt könnyű lesz kiválasztani. Sőt! A kinézetét is személyre szabhatjuk, a Nike számlapok például mindenki számára elérhetők.

Olyan beépített extrák is szolgálják a biztonságunkat a kiegészítő viselésekor, mint az esés-vagy ütközésészlelés. Ha kell, segélyhívást indít az okosóra és jelzi a diszpécsernek, hogy hol vagyunk. Ez akár életmentő is lehet!

Érdemes tehát beruházni egy minőségi eszközbe, amellyel nemcsak egy “személyi edzőt” kapunk a csuklónkon viselve, hanem olyan szolgáltatásokat is, amelyek hasznosak lehetnek munkavégzéskor, de a magánéletben is.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: coolmobile.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.