9 millió forint értékű ékszerrel és némi készpénzzel vigasztalódott egy hölgy, miután barátja kiadta az útját.

Az átlagosnak nem nevezhető fájdalomdíj esetéről a police.hu számolt be.

A rendőrséget augusztus 17-én 8 órakor értesítette egy férfi, azzal hogy édesanyjának XVII. kerületi házából elloptak 8 millió forintot és ékszereket.

A 82 éves nő a rendőröknek elmondta, hogy fia barátnője a reggeli órákban megjelent nála azzal az ürüggyel, hogy főz egy kávét és bement a házba. A nő ezután eltöltött egy kis időt abban a szobában, amit az asszony vendégszobaként tartott fent a párnak, majd köszönés nélkül távozott.

Az idős nő ekkor még nem tudta, hogy a 24 éves O. Vivien és fia időközben szakítottak és csak akkor vette észre, hogy hiányzik fiával közösen megtakarított pénzük, amikor a férfivel beszélt telefonon és elmesélte neki a történteket. 

A rendőrök a bejelentést követően fél órán belül megtalálták O. Vivien autóját egy XIV. kerületi bevásárlóközpont parkolójában, ahol a nőt elfogták.

A rendőrök O. Viviennél egy papírzacskóba csomagolva megtalálták a “fájdalomdíjat”, azaz a 8 millió forint készpénzt és az ékszereket. 

Az elfogása után O. Vivien elismerte a lopást, tettét azzal indokolta, hogy szakításuk után meg akarta leckéztetni volt párját.

A rendőrök a pénzt és az ékszereket hiánytalanul visszaadták a néninek és fiának.

Kiemelt kép: BRFK logo – Forrás: police.hu